play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

U Novom Marofu otvoreno reciklažno dvorište

U Novom Marofu otvoreno reciklažno dvorište – ministar Ćorić: Grad Novi Marof pravi je primjer kako odgovorno gospodariti otpadom – s jedne strane graditi infrastrukturu, a s druge strane educirati građane.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u srijedu je u Novom Marofu obišao novo reciklažno dvorište čija je izgradnja sufinancirana sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Projekt je to vrijedan nešto više od 3 milijuna kuna, a iznos koji sufinancira EU je 2,5 milijuna „Gradonačelnik Jenkač i njegov tim su jako dobar primjer kako to treba izgledati u izgradnji infrastrukture. Ovo su sjajno povučena sredstva i sjajna asistencija građankama i građanima Novog Marofa. Osim toga, Grad Novi Marof je i 3250 spremnika nabavio preko Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Tu su i informativne aktivnosti koje smo financirali i to je zapravo jedan dobar primjer kako treba raditi, s jedne strane graditi infrastrukturu, a s druge strane educirati. To je jedini način kako kao Hrvatska možemo dostići ciljeve koje smo si zadali prije 10-ak godina“, rekao je ministar Ćorić. Kazao je kako je izgradnja reciklažnog dvorišta, uz druge projekte vezane uz gospodarenje otpadom, hvalevrijedan projekt kojim Grad Novi Marof svojim stanovnicima omogućava bolje i kvalitetnije životne uvjete.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač naglasio je da je reciklažno dvorište nastavak politike odgovornog i učinkovitog gospodarenja otpadom. „Osim toga, trenutno je u završnoj fazi sanacija našeg odlagališta otpada „Čret“, a ukupno je koštalo 17 milijuna kuna, što uključuje i 30 godina monitoringa. Odlagalište je prije 20 godina bilo ozbiljan ekološki problem, a zahvaljujući Ministarstvu, Fondu zaštite okoliša te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU , uspjeli smo ga realizirati, a naše građane to neće ništa koštati“, naglasio je gradonačelnik. Spomenuo je i kako su nabavili spremnike za odvajanje otpada, a ujedno su i educirali građane kako pravilno odvajati otpad te kako koristiti reciklažno dvorište. „Uz ovaj projekt te sanaciju odlagališta otpada „Čret”, kao i nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, pokazujemo da vodimo brigu o okolišu i odgovorno gospodarimo otpadom. Ako govorimo o ukupnom financiranju europskim sredstvima, riječ je o oko 40 milijuna investicija na području Novog Marofa što se tiče gospodarenja otpadom“, istaknuo je Jenkač.

Novoizgrađenim reciklažnim dvorištem, koje se nalazi iza Autobusnog kolodvora u Novom Marofu, upravlja komunalno poduzeće Novokom d.o.o. U sklopu projekta provedene su i informativno-obrazovne aktivnosti za korisnike javne usluge odvoza mješovitog komunalnog otpada s područja grada Novog Marofa, a u izradi promotivnih materijala sudjelovali su i članovi Udruge Sunce Novi Marof. Održano je i 6 radionica za djecu u predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama. Projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta „Novi Marof“ (Referentni broj Ugovora: KK.06.3.1.03.0108) sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, uz stopu sufinanciranja od 85 %. Projekt je završen 12. studenoga 2020. godine te su unutar razdoblja provedbe projekta uspješno provedene sve predviđene aktivnosti.

Ministar Ćorić je u društvu gradonačelnika Jenkača obišao i spomenuto sanirano i zatvoreno odlagalište neopasnog otpada Čret.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%