„Oblizeki Varaždinske županije“, naziv je programa koji je jučer počeo u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu, a koji je za posjetitelje Špancirfesta priredila Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s Varaždinskom županijom.
Posjetitelji su mogli doživjeti šarm kuhinje varaždinskog kraja u izvedbi kulinarskih majstora restorana Minerva Varaždinske Toplice, a iako je kiša sinoć skratila program, nije pokvarila dojmove.
Nakon što su posjetitelji jučer mogli probati svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i košticama u košarici od prhkog tijesta, pečenoj zagorskoj purici nadjevenoj zagorskim mlincima na pireu od buče i štrukle od buče s makom, već danas slijede novi gastronomski užici, a nastavljaju se u subotu i nedjelju ako to dopuste vremenske prilike.
Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja. Promotivna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju “Oblizeka Varaždinske županije” je od 18 do 23 sata.
Napominjemo da se program u slučaju kiše neće održati.
OBLIZEKI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
Atrij Županijske palače,
Franjevački trg 7, Varaždin
ŠPAJZKARTA
Petak, 27. kolovoza
• Pašteta od fazana
• Svinjska pečenka, krpice s Varaždinskim zeljem
• Kuruzna zljevka sa sirom i orasima
Subota, 28. kolovoza
• Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu
• Punjena patka s Varaždinskom heljdom
• Piramida od kestena
Nedjelja, 29. kolovoza
• Domaća šunka s Ludbreškim hrenom
• Pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički
• Toplička kupališna torta