play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Festival varaždinskih dvorišta – kad dvorišta pričaju priču

Vikend 15. i 16. lipnja donosi jedinstvenu priliku za istraživanje skrivenih kutaka povijesne gradske jezgre zahvaljujući najšarmantnijem varaždinskom festivalu.
U svom devetom izdanju Festival varaždinskih dvorišta, koji organizira Turistička zajednica grada Varaždina, otvorit će vrata do sada najvećeg broja dvorišta, njih čak 18, od kojih će svako ispričati svoju priču i posjetiteljima omogućiti da dožive i osjete autentičan duh grada, bez obzira radi li se o stvaralačkim radionicama, modi, umjetnosti, glazbi, tradicijskoj kulturi, dječjem stvaralaštvu, edukativnim aktivnostima, hortikulturi…Uz ona dobro poznata dvorišta koja su kroz godinu dostupna za javnost, prigoda je ovo i da se zaviri u privatne prostore u srcu grada, koje iza visokih zidova njihovi vlasnici brižno čuvaju i uređuju.
Ovogodišnji Festival varaždinskih dvorišta prvi će put zakoračiti u prostor Vile Oblath, relativno nepoznate i samim Varaždincima, ali arhitektonski vrijedne građevine koja je dio bogatog varaždinskog kulturno-povijesnog nasljeđa, baš kao i što je ova manifestacija dio sadržajne varaždinske festivalske sezone koja se tek „zagrijava“.
Subotnji programi traju od 10 do 13 i od 16 do 21, a nedjelja donosi nastavak druženja od 10 do 13 sati. Festival će i ove godine obogatiti brojni varaždinski ugostitelji i slastičarnice prigodnim festivalskim menijima. Raznovrsni i atraktivni program namijenjen je svim generacijama i neovisno o dobi svatko će moći pronaći nešto što ga zanima i veseli, čineći ovaj festival idealnom prilikom za obiteljski izlet ili opušteno druženje s prijateljima.
Festival varaždinskih dvorišta dio je projekta „Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja“ u kojem uz Turističku zajednicu grada Varaždina sudjeluju i Turistička zajednica Varaždinske Toplice, Turistička zajednica Novi Marof i Turistička zajednica područja Centar svijeta.
Projekt nastao udruživanjem navedenih turističkih zajednica bit će realiziran ove godine prvi put, a njegovu vrijednost i značaj prepoznala je Hrvatska turistička zajednica koja ga je financijski podržala.
ATRIJ STAROG GRADA
Šetalište J.J. Strossmayera 1
Oblikovanje keramike jedan je od najstarijih zanata čovječanstva. U Atriju Starog grada koji je kroz povijest odolijevao vremenu i događanjima, baš kao što su mnogi keramički predmeti opstali kroz stoljeća, možete razgledati Međunarodnu izložbu keramike Lux populi. Možda će vam to poslužiti kao inspiracija da se sami okušate u oblikovanju keramike na radionici izrade malih keramičkih uljanica i svijećnjaka ili radionici reciklirane keramike.
subota i nedjelja
Međunarodna izložba keramike Lux populi, Lapidarij Starog grada
10:00-13:00 – Radionica izrade malih keramičkih uljanica i svijećnjaka,
voditeljica Snježana Pokos Vujec
subota 
16:00-20:00 – „Mozaici na skulpturi“, radionica reciklirane keramike
Kerameikon HKU, voditeljice radionice: Klaudija Vukman, Smiljana Brezovec Meštrić, Željka Bračko, Sanja Brezovec
DVORIŠTE ELEPHANT
Graberje 2
Vinil ploče trajni su simbol glazbene baštine, a i danas u vrijeme digitalne dominacije imaju mnoštvo pobornika. Njih će put odvesti do malog i otkačenog dvorišta Elephant na sajam vinil ploča i izložbu gramofona, glazbeni doživljaj upotpunit će program na klaviru „Vura iza škura“, a svoje znanje možete provjeriti u prvom dvorišnom pub kvizu.
subota 
10:00  „Vura iza škura“, glazbeni program na klaviru
11:00-13:00 – Pub kviz u dvorištu
16:00-21:00 – Sajam vinil ploča i izložba gramofona
*nedjelja zatvoreno
URŠULINSKO DVORIŠTE
Uršulinska 1
Sestre Uršulinke, poznate po svom predanom radu u odgoju i obrazovanju, prije točno deset godina osnovale su u Varaždinu Katoličku osnovnu školu Svete Uršule. U svom bajkovitom dvorištu koje krase predivne zidne ilustracije pripremile su bogat program koji će pokazati svestranost dječjeg likovnog, scenskog i glazbenog stvaralaštva od kojeg će dio biti posvećen 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić Mažuranić. Neće izostati ni nastup najboljeg osnovnoškolskog zbora u Hrvatskoj – Uršulinih zvjezdica.
Sestre Uršulinke aktivne su i u svom samostanskom vrtu u kojem uzgajaju razno bilje od kojih rade prirodne proizvode u sklopu zadruge Eko Serviam, a koje će predstaviti na festivalu.
subota
10:00-13:00 – Likovno-glazbeno-scenski program
Likovna radionica i izložba polaznika likovne grupe 1.- 3. razred
Ja, smijalica – Mila Jertec, monolog
TS Milozvuk, mlađa skupina
Rastreseni tata – Jakov Conar, monolog
Ljuta veljača – Karla Prepelić, pjesma
„U svijetu Ivane Brlić Mažuranić“, program uz 150. obljetnicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić
Izložba radova učenika 3. i 4. razreda
Čudnovate zgode šegrta Hlapića – kamišibaj u izvedbi 3. razreda
Šuma Striborova, dramsko-scenska igra učenika 4. razreda
16:30-17:30 – Glazbeno-recitatorski program
Uršuline zvjezdice – koncert dječjeg zbora mlađeg i starijeg uzrasta Uršuline zvjezdice uz ravnanje učitelja Višeslava Jaklina
Najuspješniji ovogodišnji scenski nastupi na Lidranu učenika Katoličke osnovne škole Svete Uršule
Mali recitatori i bajkoljupci: dramski nastupi Miševi i mačke naglavačke, Tri vuka, Naopake bajke
FRANJEVAČKO DVORIŠTE
Padovčeva 7
Dravska park šuma i rijeka Drava najveće su prirodno bogatstvo Varaždina. Kako žive s Dravom u  zelenilu Franjevačkog dvorišta predstavit će udruge i sportski klubovi, a zanimljive radionice poput izrade cvjetnih vjenčića ili sadnje balkonskih vrtova koji imaju važnu ulogu u očuvanju bioraznolikosti, potaknut će sve na stvaranje, ali i razmišljanje brinemo li dovoljno o prirodi. Prilika je to i da date svoj prijedlog kojim sadržajima oplemeniti prostor Dravske park šume i tako stvoriti kvalitetnije okruženje za boravak u toj zelenoj oazi, uz očuvanje prirodnog bogatstva, a sve u sklopu projekta InterACT Green koji provodi Grad Varaždin.
subota i nedjelja
„Život s Dravom“ – More Adventure, Kajak Klub Varaždin, Lagoda Disc golf, Čisteći medvjedići – prezentacijske aktivnosti
InterACT green –  prezentacija projekta, prikupljanje prijedloga lokalne zajednice
Izrada cvjetnih vjenčića, Srednja škola Arboretum Opeka
subota
10:00-13:00 i 18:00-20:00 – „Šumska girlanda“, voditeljica radionice Lidija Špac
16:00-17:30 – „Balkonski vrtovi: Oaze za Kukce“, voditeljica radionice Sanja Košić
nedjelja
10:00-13:00 – „Osnove permakulture: Kreiranje održivih vrtova“, voditeljica Rusalka Majer, Udruga Gredica
PLIKINO DVORIŠTE
Padovčeva 4
Dvorište Miroslava Prikratkog prava je oaza kreativnosti. Njegov osebujan vlasnik od starog alata, zahrđalih komada željeza ili pak auto dijelova stvara kreativne instalacije i tako svemu onom što je odbačeno, staro pa čak i izronjeno daje novu vrijednost i novi život.
subota i nedjelja
Rapsodija metala – izložba instalacija Miroslava Prikratkog
DVORIŠTE PALAČE SERMAGE
Trg Miljenka Stančića 1
Dvorištem palače Sermage zavladat će najmlađi koji će dobiti priliku razviti svoje talente ili otkriti nove interese. Očekuju ih kvalitetni programi poput glazbenih radionica u koje su dobrodošli i odrasli, učenje kroz igru i pokret na zabavan i kreativan način po principu NTC sustava učenja koji je razvio priznati stručnjak dr. Ranko Rajović te radionice vježbanja matematičkih vještina i učenja uz popularne Lego kockice. Ukratko, bit će edukativno i jako zabavno.
subota i nedjelja
Glazbena klinika – radionice za djecu i odrasle: gitara, ukulele, pjevanje, klavijature, bubnjevi, street drumming
subota 
10:00-13:00 i 16:00-20:00 – Vesela NTC škola dr. Ranka Rajovića – igre kod zaigranog zeca i smotanog slona
nedjelja
10:00-13:00 – Edukido i Malac Genijalac, radionice i igraonice
DVORIŠTE MUZEJA ANĐELA
S.S. Kranjčevića 14
Varaždin ima svoje „tajne“ stanovnike koje možete susresti na svakom koraku, a najviše ih je u Muzeju Anđela, autorskom projektu umjetnika Željka Prsteca. Uz stalni postav muzeja, u Rajskom vrtu razgledajte izložbu umjetničkih instalacija, ali i radove djece i odraslih koja su produkt brojnih radionica. Nova velika i mala umjetnička djela nastat će na likovno-kreativnim druženjima u vrijeme festivala, a možete se uputiti i u potragu za anđelima po gradskoj jezgri u kojoj ta mitska bića spavaju.
subota i nedjelja 
Stalni postav Muzeja anđela
U Rajskom vrtu – umjetničke instalacije slikara Željka Prsteca i izložba dječjih radova nastalih na likovno kreativnim radionicama i keramičkih radova nastalih na radionicama „Modeliraj glinom, osvježi se vinom“
subota
10:00-11:00 – Izrada magneta na temu „Grad u kojem spavaju anđeli“, likovno-kreativne radionice za djecu
10:00-12:00 – Oslikavanje lica za djecu
11:00-12:00 – “Potraži svojeg anđela”, potraga za anđelima prema karti i programu u užem
centru grada
18:00-20:00 – Kreativna družionica, izrada slika na platnu pod nazivom „Totalno ti“ uz degustaciju Ajngelekovog napitka
DVORIŠTE PALAČE PATAČIĆ BUŽAN  
S.S. Kranjčevića 1
U dvorište palače Patačić Bužan moda je uvijek u centru pažnje. Na modnom buvljaku pronađite zanimljive komade odjeće koji vam baš nedostaju u ormaru jer  recikliranje je in, doznajte kako oslikati dobri stari jeans, na modnoj reviji provjerite koji su aktualni trendovi i sve to u opuštenoj atmosferi uz dobru glazbu.
subota i nedjelja 
Modni buvljak
Paint & Jeans by Exotica Mariposa
Illanga eyewear
DJ Voltair
subota
11:00 – Modna revija BROTH
DVORIŠTE ŽUPANIJSKE PALAČE 
Franjevački trg 7
U Atriju Županijske palače postanite dizajner na jedan dan, osmislite i kreirajte najcool tenisicu, naučite cijeli postupak stvaranja obuće od skice do izrade jer tko zna, možda baš vaša ideja bude odabrana za novu tenisicu koju će izraditi Ivančica d.d. Studenti i profesori Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Studijske jedinice Varaždin pripremili su brojne sadržaje,  kreativne radionice i izložbe.  Bez kreativnosti dizajn bi bio monoton, a tehnologija ne bi  napredovala. Članovi Udruge Makerspace pružit će uvid u moderne tehnološke inovacije, otkrit će čaroliju stvaranja 3D olovkom i 3D printerom te omogućiti izradu personaliziranih privjesaka i kućica za ptice s pomoću laserskog rezača. Kad ste u Atriju obavezno se spustite do podruma Županijske palače u kojoj je kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja prezentirana kroz modernu tehnologiju.
subota i nedjelja 
Atrij Županijske palače 
Sveučilište u Zagrebu Tekstilno-tehnološki fakultet, Studijska jedinica Varaždin
Radionica Moja skica-moja najcool tenisica TTF i Ivančica d.d.
Radionica izrade nakita i privjesaka od ostataka industrijske kože
Edukativna radionica i priča o vuni
Izložba studentskih radova te plakata i postera djelatnika i studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Studijske jedinice Varaždin
Makerspace – Tehnološki park Varaždin
Izradi ptičici dom, sebi privjesak i zaljubi se stvaranje 3D olovkom
Podrum Županijske palače
Centar za posjetitelje – kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja prezentirana kroz hologramske projekcije, interaktivne ploče, karte, mape, video sadržaje….od postanka svijeta i Velikog praska, vulkana i špilja, neandertalaca, preko dolaska Rimljana, Avara, Huna i Hrvata, pa do mitoloških likova
DVORIŠTE VILE BEDEKOVIĆ
Augusta Cesarca 10
Prostrano dvorište jedne od najljepših varaždinskih vila poslužit će kao neiscrpna inspiracija velikim i malim sudionicima likovne kolonije u organizaciji Varaždinske građanske garde čiji će članovi predstaviti svoj rad kojim čuvaju identitet i tradiciju Varaždina, a dašak prošlost donijet će i Dame u povijesnim haljinama.
subota i nedjelja
U društvu Purgara i Dama u povijesnim haljinama, prezentacija rada udruga
subota
2. Likovna kolonija Varaždinski Purgar
nedjelja
Dječja likovna kolonija
DVORIŠTE STEPINČEVA 1B
Alojzija Stepinca 1b
Malo i skriveno dvorište u Stepinčevoj dijele tri različita društva koji imaju drugačije interese, a zajedničku predanost u radu. Tradicija organiziranog igranja šaha u Varaždinu duga je 120 godina, a mali i veliki majstori prezentirat će sve tajne ove misaone igre u kojoj uvijek treba misliti jedan potez unaprijed. Čipkarice će pokazati kakve čarolije nastaju iz njihovih ruku, a članovi Društva osoba s invaliditetom predstaviti aktivnosti kojima se bave i koje ih vesele.
subota i nedjelja
Šahovsko društvo Varaždin
Povijest šaha u Varaždinu, prezentacija šaha na velikom podnom šahu, prezentacija šahovskog treninga, šahovski turniri za male i velike 24 sata šaha i ponoćni šahovski maraton – obilježavanje 120 godina šaha u Varaždinu
Udruga majstorica lepoglavske čipke Varaždin
Prezentacije i radionice izrade čipke na batiće, pletenja, vezenja i kukičanja Udruge majstorica lepoglavske čipke Varaždin
Društvo osoba s invaliditetom Varaždin
Prezentacija rada Društva uz zabavne društvene igre
DVORIŠTE VILE OBLATH
Slavenska 22
Prvi put u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta možete zaviriti u dvorište Vile Oblath, relativno nepoznate i samim Varaždincima. Kroz predavanja i obilazak vile doznajte više o njezinoj arhitektonskoj vrijednosti, a upoznajte i njezine stanare, članove Udruge gluhih i nagluhih grada Varaždina i Varaždinske županije koji pripremaju edukativna predavanja i radionice znakovnog jezika.
Promocija i zaštita vrijedne arhitekture 20. stoljeća / Radna skupina Varaždin Društva arhitekata Varaždin
subota
10:00, 18:00 – “Značaj Vile Oblath u arhitekturi grada Varaždina”, predavanje
10:30, 18:30 –  Arhitektonske šetnje kroz Vilu Oblath
11:00, 17:00 – “Izgradi svoju Vilu Oblath”, radionica za djecu
12:00-14:00, 19:00-20:00 – Projekcije kratkih dokumentarnih filmova vezanih uz arhitekturu u Varaždinu
nedjelja 
11:00 – “Značaj Vile Oblath u arhitekturi grada Varaždina”, predavanje
11:30 – Arhitektonske šetnje kroz Vilu Oblath
11:00 – “Izgradi svoju Vilu Oblath”, radionica za djecu
12:00 – Projekcije kratkih dokumentarnih filmova vezanih uz arhitekturu u Varaždinu
Predavanja, radionice i zabavni program u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih grada Varaždina i Varaždinske županije
subota
12:00, 19:00 – “Znakujmo svi”, radionica znakovnog jezika
11:00, 17:00 – “Kako komunicirati s gluhom i nagluhom osobom”, predavanje
11:30, 17:30 – “O VSSG”, predavanje
nedjelja  
11:00 – “Znakujmo svi”, radionica znakovnog jezika
10:00 – “Kako komunicirati s gluhom i nagluhom osobom”, predavanje
10:30 – “O VSSG”, predavanje
DVORIŠTE P4
Preradovićeva 4
Kreativno i aktivno društvo iz Centra za mlade i nezavisnu kulturu – P4 svojom je pojavom osvježilo varaždinsku scenu kvalitetnim glazbenim, edukativnim i zabavnim sadržajima namijenjenim prvenstveno mladima i svima koji se tako osjećaju. U njihovom dvorištu, pogotovo u ljetnim mjesecima, živo je i veselo, a bit će tako i za vrijeme Festivala varaždinskih dvorišta za koji su pripremili izložbu, breakdance radionicu, euro gledaonu i koncerte.
subota
Izložba radova Marije Vuković „Nijanse plave“ (Vanima, P4 podrum)
10:00-12:00 – The Streetz, breakdance radionica
18:00-20:30 – Euro gledaona: Hrvatska-Španjolska
21:00-22:00 – Rimljani Ite Doma, koncert
22:00-24:00 – Silent Party: Vikness vs. Prle
nedjelja
Izložba radova Marije Vuković „Nijanse plave“ (Vanima, P4 podrum)
11:00-12:00 Štigleci, koncert
DVORIŠTE CVEK
Kukuljevićeva 7
Dvorište Cvek ugostit će članove Centra tradicijske kulture Varaždin koji svojim djelovanjem čuvaju i promoči baštinu svoga kraja. Osmislili su razne kreativne radionice za djecu i odrasle, poput izrade tradicijskih rukotvorina, nakita i igračaka, pripremili su i prezentaciju knjige i nezaobilazni glazbeno-scenski program, sve s ciljem kako bi naše kulturno nasljeđe prenijeli na buduće generacije, osiguravajući da tradicija ostane „živa“ u današnjem vremenu.
subota
10:00-13:00
Radionica izrade tradicijskog nakita
Radionica izrade tradicijskih rukotvorina
Radionica pletenja i kačkanja
12:00 – Tradicijski napjevi, vokalni nastup ansambla CTK
16:00-19:00
Radionica izrade tradicijskih igračaka i glazbala
Tradicijska igraonica
„Kak su naši stari delali“, radionica plisiranja tkanine, voditeljica Marija Novak
19:00
Prezentacija knjige Marije Novak
Glazbeno plesni program dječjeg ansambla
nedjelja
10:00-13:00
Radionica izrade tradicijskog nakita
Radionica izrade tradicijskih ukrasa, voditelj Tibor Martan
Izložba radova polaznika tradicijskih radionica CTK
Radionica izrade tradicijskih igračaka
12:00
Nastup plesnih i tamburaških skupina CTK
DVORIŠTE GRADSKE VIJEĆNICE
Obnovom Gradske vijećnice njezino dvorište dobio je novo ruho i postalo reprezentativan prostor dostojan jedne od najstarijih gradskih vijećnica u Europi. Nakon predstavljanja svojih djela u nekim od najpoznatijih svjetskih galerija, trenutno jedan od najeksponiranijih varaždinskih umjetnika Nikola Vudrag u dvorištu vijećnice izložit će dio svojih skulptura i pokazati čime je osvojio brojne svjetske kolekcionare. Prilika je da upoznate ovog samozatajnog i svestranog umjetnika čije stvaralaštvo obuhvaća i medaljarstvo, a upravo je Vudrag dizajnirao i prvu hrvatsku numizmatičku eurokovanicu „Konturna kravata“.
subota i nedjelja
U društvu umjetnika Nikole Vudraga, izložba i predavanja
subota
12:00, 18:00 – Kreativni i tehnički proces izrade kovanica i medalja, predavanje Nikola Vudrag i Hrvatska kovnica novca
nedjelja
12:00 – Kreativni i tehnički proces izrade kovanica i medalja, predavanje predavanje Nikola
Vudrag i Hrvatska kovnica novca
DVORIŠTE KOVAČIĆ MACOLIĆ  
Gajeva 13
Ova obiteljska galerija koja je neizostavan dio varaždinskog kulturnog i umjetničkog života ponovna otvara vrata svog dvorišta za likovnu umjetnost na otvorenom. Zanimljive radionice na principu uradi sam, uz stručno vodstvo akademske umjetnice, osvojit će djecu i odrasle. Razgledajte trenutno aktualnu izložbu i stalni postav galerije i opustite se u druženju s ugodnim domaćinima i njihovim kolegama umjetnicima uz glazbu.
subota i nedjelja
„Boja, forma i funkcija umjetnosti 20. i 21. stoljeća“ – interaktivni razgled izložbe i stalnog postava
Chill art zona – druženje s umjetnicima u dvorištu uz glazbu
subota
Likovna umjetnost na otvorenom – radionica „Uradi sam“ – izrada memorijskih igara za djecu i odrasle, voditeljica akademska umjetnica Anita Kos
nedjelja
Likovna umjetnost na otvorenom – radionica „Uradi sam“ – izrada sketchbooka, voditeljica akademska umjetnica Anita Kos
DVORIŠTE ZLATI AJNGEL  
Gajeva 15
U Galeriji Zlati ajngel koja se nalazi u malom i šarmantnom dvorištu poznatom ljubiteljima umjetnosti razgledajte izložbu Igora Modrića jednostavno nazvanu Slikarstvo. Povedite i svoju djecu na HAI igru s posebno osmišljenim igračkama čiji je naglasak stavljen na kulturnu baštinu.
subota i nedjelja
Izložba – Igor Modrić: Slikarstvo
HAI igre i radionice – kreativna i inovativna interpretacija hrvatske baštine, voditeljica Tanja Tandara
DVORIŠTE MUZEJA HRVATSKOG VATROGASTVA
Trenkova 44
Zavirite u dvorište Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu koje upravo ovih dana slavi 160. rođendan. Bilo je to tada prvo vatrogasno društvo u ovom dijelu Europe, a toj vrijednoj obljetnici posvećena je nova izložba postavljena u Muzeju hrvatskog vatrogastva. Nakon izleta u bogatu vatrogasnu povijest, razgledajte vozila Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i saznajte sve o modernom vatrogastvu.
subota i nedjelja, 10:00-13:00
Stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva
Izložba posvećena 160. obljetnici Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu
Izložba vozila Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina
GASTRO PREDAH 
Nakon što završite s istraživanjem dvorišta, ništa neće biti bolje od ukusnog obroka u nekom od varaždinskih restorana koji su za posjetitelje festivala pripremili prigodne menije. Odmorite umorne noge, nadoknadite izgubljenu energiju i upotpunite doživljaj festivala uz gastro predah na varaždinski. Ako ste više tip za slatko nego slano, uputite se u varaždinske slastičarne koje su osmislile slatki predah na varaždinski.
GASTRO PREDAH NA VARAŽDINSKI za Festival varaždinskih dvorišta pripremili su restorani:
Restoran August, Augusta Šenoe 12,
Restoran Bedem, Vladimira Nazora 9,
Bistro Familija, Trakošćanska ulica 24,
The Family, Ulica Braće Radić 1,
Bistro Haustor, Ulica Janka Draškovića 8,
Restoran Nobel, Aleja kralja Zvonimira 1
Restoran Šanjek, Ulica Braće Radić 53 (zatvoreno nedjeljom),
Restoran Hotela Varaždin, Trg kralja Petra Svačića 1A,
Restoran Verglec, Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića 14.
SLATKI PREDAH NA VARAŽDINSKI za Festival varaždinskih dvorišta pripremile su slastičarne:
Kavana Grofica Marica, Trg kralja Tomislava 2
Palačinkarnica P’alapassion, Ulica Ljudevita Gaja 12
Slastičarnica Šešet, Ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9
Tač kolač, Trg Miljenka Stančića.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nekoliko stotina mještana Općine Trnovec Bartolovečki odazvalo se ekološkoj akciji

  U sklopu obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki, u subotu, na sam Dan planeta Zemlje, održana je ekološka akcija kojoj su se odazvali brojni mještani, njih nekoliko stotina. Naime, na više lokacija u Općini, u svim naseljima, odnosno po svim mjesnim odborima, organizirano je prikupljanje otpada, čišćenje okoliša, sadnja cvijeća, uređenje zelenih površina. U akciji su sudjelovali članovi mjesnih odbora, udruge, vatrogasci, mještani i osnovnoškolci.   -Zaista sam oduševljena odazivom mještanki […]

  today24/04/2023 64

  0%