play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Evakuacija učenika i gašenje požara u područnoj školi u Druškovcu

Kako bi prezentirali zajedničko djelovanje dobrovoljnih vatrogasaca s područja Općine Maruševec te novu vatrogasnu opremu i vozila kojima raspolažu, proteklog je vikenda održana pokazna vatrogasna vježba članova Vatrogasne zajednice Općine Maruševec u Druškovcu.

Kroz vježbu, koju su u suorganizaciji osmislili Vatrogasna zajednica Općine Maruševec i Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec, sudjelovalo je gotovo 30 pripadnika operativnih vatrogasnih službi koji su prikazali mogućnosti i spremnost vatrogasaca u zajedničkom djelovanju gašenja većih požara gospodarskih objekata, mogućnosti snabdijevanja vodom iz hidrantske mreže više vozila u dužem vremenskom periodu, gašenje požara u obrazovnoj ustanovi te uzbunjivanje i provjera sustava radio i telefonskih veza.

Za vrijeme vježbe građani su mogli u radu vidjeti i novo vatrogasno tehničko vozilo kojeg je DVD Maruševec uz pomoć Općine Maruševec nabavio prošle godine za takve, ali i druge zahtjevne intervencije.

Vježbom su koordinirali zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec, vatrogasni časnik prve klase Filip Vrbanec i ravnatelj škole Tomislav Vincek, a u spremnost svojih vatrogasaca uvjerio se i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša prativši vježbu s predsjednikom Općinskog vijeća Damirom Špremom te počasnim predsjednikom Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravkom Kukecom.
Vježba je tekla prema planu, kao i sama evakuacija djece koja su u vrlo kratkom vremenu izašla iz područne škole u Druškovcu, gdje su naši vatrogasci pokazali visoku razinu, kako u spremnosti tako i uvježbanosti. Za njih takve situacije nasreću nisu česte, no u slučaju da do njih dođe, pripadnici DVD-a Maruševec i Donje Ladanje su spremni – naglasio je Klapša.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Obrazovanje

  Otvorena 24. Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“

  Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ svečano je otvorena u četvrtak navečer u varaždinskom kinu Gaj. Varaždin je domaćin Škole petu godinu zaredom, a na programu će do 26. kolovoza sudjelovati više od 100 polaznika. Uvodnu riječ su imale voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza, Sanja Zanki Pejić te predsjednica Savjeta Škole, Jelena Modrić koje su zahvalile partnerima, suradnicima i polaznicima. „Ove godine imamo neke novitete. Radimo po […]

  today19/08/2022 102

  0%