play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

DVD Novi Marof proslavio je 100 godina djelovanja!

Priča o Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novi Marof započela je davne 23. rujna 1923. godine, a na isti dan, 100 godina kasnije, u subotu smo svjedočili velikoj svečanosti kojom je obilježeno neprekidno stogodišnje djelovanje DVD-a.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljko Vukalović, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Novi Marof i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te dopredsjednik Svjetske vatrogasne organizacije, istaknuo je značaj ovog velikog jubileja.

-100 godina DVD-a Novi Marof nije ništa drugo nego 100 godina upornosti, ustrajnosti, hrabrosti, predanosti, nesebičnog davanja, zalaganja, učenja, druženja, prijateljevanja, humanog djelovanja na korist svih građana grada Novog Marofa, njegove bliže i šire okolice, ali i cijele Republike Hrvatske – rekao je Vukalović. Tom je prilikom iskazao zahvalnost generacijama vatrogasaca koji su prošli kroz novomarofski DVD, a posebice onoj šačici entuzijasta koji su bili začetnici ovog društva.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač čestitao je na stoljeću hrabrog i nesebičnog djelovanja DVD-a u službi zajednice. Istaknuo je kako dugovječnost DVD-a Novi Marof svjedoči o vrijednosti koju donose Gradu.

-Neka ovaj jubilej, koji svjedoči o neprocjenjivoj vrijednosti koju DVD Novi Marof donosi našem gradu, bude na ponos svim građanima Novog Marofa. Kroz desetljeća, DVD Novi Marof nije samo čuvar naše sigurnosti, već i neizostavan dio naše lokalne zajednice. Ovo je samo početak nove stoljetne priče o hrabrosti i zajedništvu – rekao je Jenkač i zahvalio vatrogascima na njihovoj predanosti i hrabrosti.

Na proslavu obljetnice stigao je i župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak, koji je svim članovima čestitao okruglih 100 godina, kao i svima onima koji su stvarali DVD.

-Osim što je to lijepa okrugla brojka, osim što je to tradicija, valja napomenuti da je to 100 godina pomaganja, ne samo svojim sugrađanima već i tamo gdje je to potrebno. Ove je godine DVD Novi Marof nagrađen nagradom Županijske skupštine za ovu obljetnicu, a isto tako nagradom Župana, odnosno zahvalnicom za pomoć unesrećenima poljskim hodočasnicima prošle godine – rekao je župan Stričak.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%