play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Državna smotra LiDraNo održana online

Zbog epidemiološke situacije i ove školske godine državna smotra – LiDraNo, za literarni, dramski i novinarski izraz, organizirana je od 19. do 23. travnja online iz „LiDraNo studija”. Na LiDraNu su sudjelovali i učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije.

 

U literarnom izrazu županiju je predstavljao Filip Premec, učenik 8. razreda OŠ Sveti Đurđ (mentor: Elena Kovačić) sa svojim radom – A da je Mali princ posjetio još koji planet te Zlatka Bartol Golubić, učenica 6. razreda I. osnovne škole Varaždin (mentor: Marija Hublin) s radom – Puževo putovanje.

 

Dramski izraz je ove godine bio ograničen na samo pojedinačne nastupe, pa su zapažene nastupe imale tri predstavnice; monolozima su se predstavile Lara Prepelić, učenica 2. razreda Katoličke škole Svete Uršule (mentor: Andreja Jošić) s monologom Kad kuha tata-mata i Katarina Ivančević, učenica 7. razreda, II. osnovne škole Varaždin (mentor: Maja Šmic) s monologom – Zrak na prodaju, dok je pjesmu – Djeca nasmijana, interpretirala Iva Tomiek, učenica 8. razreda OŠ Ljubešćica (mentor: Sanja Horžić).

 

Novinarski izraz imao je predstavnicu iz OŠ „Vladimir Nazor” iz Svetog Ilije, učenicu 8. razreda – Janu Hosni (mentor: Maja Priher), koja je napisala tematski članak – Moj prijatelj Hašimoto.

 

Školski list odabran za ovogodišnju državnu smotru je „Klen“ iz Osnovne škole Klenovnik, čiji je urednik Lovro Rešetar, a mentorica Anita Husnjak.

 

Radijska grupa Zzzvuk – novinar Lorena Tolić i snimatelj Tin Vincek, učenici  6. razreda OŠ Šemovec, pod mentorstvom Maje Vitković, s radijskom emisijom – Izgubljeni u prijevodu, bila je predstavnik u radijskome izrazu.

 

U konkurenciji srednjih škola  u literarnom izrazu Varaždinsku županiju predstavljale su Ida Klasta, učenica 1. razreda Gospodarske škole Varaždin(mentor: Tihana Vučić), s radom Kutija zanemarene odgovornosti, te Maja Bregović, učenica 3. razreda Srednje škole Ivanec (mentor: Maja Držaić) s literarnim radom Geto.

 

U dramskome izrazu našu županiju su predstavila dvojica učenika iz Prve gimnazije Varaždin; Bard Krsto Plemić, učenik 2. razreda (mentor: Bojana Barlek) s monologom Ciganin, ali najljepši te Fran Rabuzin, učenik  1. razreda (mentor: Ivana Vitez) koji je kazivao Ujevićevu pjesmu – Visoki jablani.

 

Članovi državnih povjerenstava su svim mladim literatima, glumcima i novinarima čestitali na uspjehu uz poruku da je čitanje temelj za razvijanje njihovih talenata i nadahnuće za stvaranje malih umjetničkih djela.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Grad Varaždin objavio javni poziv za ostvarivanje prava na servis ili kupnju bicikla

  Dobra vijest za varaždinske bicikliste koji žele povoljnije servisirati svoj stari bicikl ili kupiti novi. Grad Varaždin je na službenim web stranicama, u utorak 15. veljače 2022. godine, objavio javni poziv građanima za ostvarivanje prava na poticaje za servis ili kupnju bicikla. U gradskom proračunu već je za tu namjenu rezervirano 250.000 kuna. S ciljem poticanja građana na korištenje bicikla u javnom prometu na siguran način, Grad Varaždin će i […]

  today15/02/2022 99

  0%