play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dječji fašnik v Marofu vratio se u punom sjaju

Novim Marofom ove su subote zavladali najmlađi čije su vesele i šarene maske preuzele ulice grada. Naime, tradicionalan Dječji fašnik v Marofu, nakon nekoliko pandemijskih godina, u subotu se vratio u svom punom sjaju, konačno bez epidemioloških mjera i maski.

Tako su dječji maškari u jutarnjim satima prodefilirali ulicama grada i razveselili prolaznike koji su uživali u svom šarenilu njihovih veselih maski. Fašnička povorka u kojoj je bilo 14 skupina krenula je od Dječjeg vrtića Novi Marof Zagorskom i Ulicom kralja Tomislava, a dolaskom do vanjske pozornice Kulturnog centra Ivan Rabuzin preuzeli su ključeve Grada od gradonačelnika Siniše Jenkača i predstavili svoje maske uz plesne i pjevačke točke koje su vrijedno pripremali sa svojim voditeljima.

Budući da Grad Novi Marof posebnu pažnju pridaje svojim najmlađim sugrađanima te za njih, njihovo školovanje i što kvalitetnije uvjete za rast i razvoj ulaže značajna sredstva, gradonačelnik Jenkač poručio je kako uvijek veseli kada upravo oni, njihov smijeh i veselje zavladaju Gradom. „Naši najmlađi građani još su nam jednom pokazali kako dječja mašta nema granica, a upravo je njihova kreativnost ono što svim ulaganjima želimo poticati. Naime, stvaranjem adekvatnih uvjeta za odgoj i obrazovanje djece, počevši od najmanjih nogu, ulažemo u njihovu budućnost, ali i budućnost Grada. Zbog toga mi je drago što naša Turistička zajednica, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i uz pokroviteljstvo Grada nastavlja s organizacijom ove manifestacije za koju ni u narednim godinama, s obzirom na odaziv, nema straha, a Grad će i nadalje podržavati sva takva događanja” – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Zadovoljstvo ovogodišnjim odazivom i činjenicom da se Dječji fašnik v Marofu vratio u punom obimu i sjaju izrazila je i Renata Horvatić, voditeljica gradske Turističke zajednice. „Ponosni smo što se građani rado uključuju u fašnik i da su, nakon maškara na Čevu za one nešto veće, i oni najmanji pokazali odličan interes, a njihove maske svu dječju kreativnost, maštu i originalnost” – rekla je Horvatić.

Zanimljivo i jedinstveno je to da se u Novom Marofu ne biraju najbolje maske. Naime, kako je objasnila Horvatić, budući da su se sva djeca jednako potrudila, jednako su i nagrađena. „Ne želimo nikoga izdvajati jer su se svi mališani i njihovi voditelji jednako potrudili oko maski i svog programa, a sve kako bi razveselili okupljene građane i pokazali svu čar fašnika” – dodala je Horvatić zahvalivši skupinama i njihovim voditeljima na odličnom odazivu na ovu omiljenu dječju manifestaciju.

U ovogodišnjoj velikoj fašničkoj povorci bilo je čak 350 sudionika, a svoje maske pokazali su Kikići, Loptice, Pčelice, Sovice, Pužići, Leptirići, Zvjezdice, Kapljice i Šeširići iz dječjih vrtića Novi Marof, Bambi, Sretna djeca i Anđeo te skupine iz KUD-a Novi Marof i Fitness plesnog studija M-FIT.

     

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Obilježen Dan državnosti u Novom Marofu

  Delegacija Novog Marofa na čelu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Novog Marofa i predstavnici Policijske postaje Novi Marof u subotu su položili vijenac i zapalili svijeće kod križa u Novom Marofu u znak obilježavanja Dana državnosti. Jenkač je tom prilikom naglasio želju za osamostaljenjem kao glavnu crticu svečanosti. „Prisjećamo se samostalnosti, želje za samostalnošću, izlaska iz bilo austrijskih, ugarskih, austro-ugarskih, kraljevsko jugoslavenskih i komunističko jugoslavenskih […]

  today31/05/2021 65

  0%