play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dječje maškare zavladale Lepoglavom

Veselo je bilo u nedjelju u Lepoglavi. Gradom su zavladale male maškare, sudionici Dječjeg fašnika, njih više od 300. U pratnji Limene glazbe Lepoglava maskirane grupe mališana iz Dječjeg vrtića Lepoglava, podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava iz Višnjice te dječjih vrtića Runolist iz Žarovnice, Bambi iz Ivanca i Čarolija iz Bikovca, te nekoliko grupa iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, prodefilirale su centrom Lepoglave. Okupile su se potom male vesele maškare na terasi restorana Ivančica gdje im je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, dajući im gradski ključ, predao vlast u gradu.

Uslijedio je programom ispunjenim plesom tijekom kojeg su se okupljenima predstavilo svih 14 maskiranih skupina – snjegovići, gusari i gusarice, bubamare, balončići, ovčice, dinosauri, pčelice i medo, slatkiši, pingvinčići, zaljubljene žabice, leptirići, zagorski džokeri i harlice, tri leta te Harry Potter i klaun. Na kraju fašničkog programa, po tradiciji spaljen je Fašnik. Sve je sudionike Dječjeg fašnika organizator počastio neizostavnim krafnama i toplim napitcima. Dječji fašnik u Lepoglavi održan je u organizaciji Turističke zajednice Grada Lepoglava, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i uz višegodišnju potporu Odreda izviđača Lepoglava. Potporu organizaciji pružili su i Turističko kulturno informativni centar te DVD Lepoglava.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan prvi Advent u Trnovcu, načelnica Vitković: Želim da ovo postane naša tradicionalna manifestacija!

  Na Trgu ispred župne crkve Majke Božje Snježne u nedjelju je po prvi puta održan Advent u Trnovcu. Brojni mještani su se okupili i uživali u prigodnom programu i neizostavnom dijelu svakog adventa, fritulama, kuhanom vinu, čaju, ali i klipićima i gulašu. Zahvaljujući organizatorima, Općini Trnovec Bartolovečki, KUD-u Mak Trnovec i ostalim udrugama i mjesnim odborima, pripremljen je prigodan božićni program koji je trajao cijelo poslijepodne. Mještane su svojim nastupima […]

  today20/12/2021 80

  0%