play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Djeca gradskih vrtića u Dravskoj park šumi uče o pticama

 

U Dravskoj park šumi varaždinska udruga Virtus provodi program radionice u prirodi u kojima mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin uče o pticama. Grad Varaždin sufinancira projekt sredstvima iz proračuna, a organizatore i djecu u srijedu je u Dravskoj šumi posjetio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Voditelj projekta i udruge Virtus Patrik Majcen naveo je kako je programom obuhvaćeno 160 mališana iz svih osam objekata Dječjeg vrtića Varaždin. Svaka grupa predškolske dobi provodi u prirodi po dva sata u igri i stjecanju znanja o pticama. U zanimljivim kreativnim radionicama „Ptičji svijet“ uz odgajatelje i volontere udruge Virtus s djecom radi i ornitolog Mario Slatki,  uz kojeg su djeca imala priliku naučiti kako promatrati ptice pomoću dalekozora otkrivajući različite vrste i njihove karakteristike kroz interaktivne igre i aktivnosti.

U razgovoru s voditeljima ovog inovativnog programa zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković najavio je realizaciju euro- projekta InterACT Green revitalizacije i uređenja dijelova Dravske park šume: Uz ostalo, i  podrškom ovakvim radionicama u prirodi za djecu pokazujemo koliko nam je važno urediti Dravsku park šumu i još više je približiti našim sugrađanima. Blizina rijeke i šume pravo su bogatstvo Varaždina  koje  moramo sačuvati za ptice, ali i sve buduće generacije naših sugrađana. – poručio je zamjenik gradonačelnika Marković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Prkiralište kod varaždinske tržnice bit će privremeno zatvoreno

  Parkiralište automobila na Trgu bana Jelačića kod varaždinske tržnice bit će privremeno zatvoreno zbog radova, postavljanja senzora i novog iscrtavanja mjesta za parkiranje.  Početak izvođenja radova predviđa se za ponedjeljak 21. studenog, a svi bi radovi trebali završiti do kraja tjedna, odnosno u pet dana. U navedenom periodu će biti onemogućeno parkiranje vozila na prostoru parkirališta na Trgu bana Jelačića, zbog reorganizacije rasporeda naplatnih parkirališnih mjesta i montaže parkirnih senzora. […]

  today16/11/2022 60

  0%