play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dan otvorenih vrata u vojarni 7. gardijske brigade „PUMA“ privukao veliki broj građana

Povodom svečanog obilježavanja Dana oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske diljem Hrvatske održavaju se Dani otvorenih vrata. Dan otvorenih vrata održao se već tradicionalno i u Varaždinu, i to u vojarni 7. gardijske brigade gdje su svi zainteresirani imali prilike razgledati dio naoružanja i tehnike kojima raspolažu u vojarni.

Vojarnu su obišli i učenici, profesori, ravnatelji osnovnih i srednjih škola u pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka te bojnika Krunoslava Slavineca, zapovjednika 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma.

Pozdravivši sve okupljene župan Stričak je naglasio kako je Varaždinska županija dala iznimno veliki doprinos u Domovinskom ratu.
Kako bi sačuvali uspomenu na naše kolege branitelje, one koji su stvarali Hrvatsku vojsku, danas povodom njihovog Dana obišli smo vojarnu 7. gbr Pume. U spomen na sve branitelje s područja Varaždinske županije pripremamo tiskanje monografije u kojoj će svoje mjesto naći sve ratne postrojbe s područja županije, njihov ratni put te mjesta pogibije njihovih pripadnika. Doprinos naših branitelja je nemjerljiv, od Vukovara do Dubrovnika nema bojišta gdje nije bilo Varaždinaca i na tu činjenicu smo zaista ponosni – rekao je župan Stričak zahvalivši se „Pumama“ na srdačnom gostoprimstvu.

Krunoslav Slavinec, zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma zahvalio je svima na posjeti istaknuvši edukativnu komponentu Dana otvorenih vrata prezentiravši pritom vojnu opremu, vozila, borbenu i neborbenu tehniku te naoružanje koje koriste pripadnici Hrvatske vojske..

Kako ističu iz Varaždinske županije, pokrenuli su projekt spomen uređenja mjesta u knjižnicama osnovnih škola (knjižnice slove kao srce i duša svake škole) za poginule branitelje koji su bili njihovi učenici što će biti trajni spomen na njihovu žrtvu u Domovinskog ratu. U projektu će sudjelovati Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, Centar izvrsnosti za hrvatski jezik te Centar izvrsnosti za nacionalnu povijest, a uz sudjelovanje Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Lepoglavski se vijećnici sastali posljednji put u ovom sazivu

  Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je u ponedjeljak, 12. travnja svoju 28. po redu, ujedno i posljednju sjednicu u sazivu konstituiranom nakon lokalnih izbora održanih 2017. godine. Posljednja je sjednica održana pod strogim epidemiološkim mjerama. Tako je na samom njenom početku svim nazočnima izmjerena temperatura koja je kod jednog od vijećnika bila povišen te je isti morao napustiti sjednicu koja je održana uz nazočnost 11 vijećnika. Troje vijećnika već ranije nisu, […]

  today14/04/2021 63 1 2

  0%