play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije održali prvu sjednicu

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Naime, sukladno odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova na održanoj sjednici Županijske skupštine 30. studenoga 2021. ove godine za članove Povjerenstva imenovani su Dragica Ratković kao predsjednica, zatim Kristina Mirčetić Petrin, Tin Jurak, Melita Mesarić, Sonja Poljak, Ljubica Božić, prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, Nevenka Kirchbaum, dr. sc. Mario Lešina, Verica Vitković i Sandra Županić. Donošenje Programa rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije za razdoblje od 2022. do 2025. godine bila je glavna tema konstituirajuće sjednice.

Predsjednica povjerenstva Dragica Ratković naglasila je promicanje ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini kao cilj Povjerenstva u ovome mandatu. „Iznimno mi je zadovoljstvo što sam imenovana na mjesto predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Naš prioritet biti će promicanje žena u svim segmentima društva te ćemo raditi na tome da žene i muškarci budu jednakopravni. Podsjećam da je Povjerenstvo savjetodavno tijelo Županijske skupštine te ćemo u narednom razdoblju, sukladno Odluci o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, djelovati u interesu ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini, ali i šire.” – istaknula je Ratković.

Sjednici su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Župan je svim članicama i članovima Povjerenstva zaželio konstruktivan i uspješan rad te je obećao podršku u njihovim aktivnostima.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Proračun Varaždinske županije za 2022. godinu iznad 300 milijuna kuna

  Proračun Varaždinske županije za 2022. godinu iznosi 304.605.798 kuna, dva posto više u odnosu na ovogodišnji plan prihoda i rashoda, a prvi put iznad 300 milijuna kuna. Temeljni financijski dokument za sljedeću godinu većinom glasova prihvatili su vijećnici na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije održanoj u utorak, 30. studenoga, u Areni Varaždin. Konsolidirani proračun, u koji je uključeno svih 57 proračunskih korisnika, iznosi 1,7 milijardi kuna, od čega na samu […]

  today30/11/2021 17