play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije održali prvu sjednicu

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Naime, sukladno odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova na održanoj sjednici Županijske skupštine 30. studenoga 2021. ove godine za članove Povjerenstva imenovani su Dragica Ratković kao predsjednica, zatim Kristina Mirčetić Petrin, Tin Jurak, Melita Mesarić, Sonja Poljak, Ljubica Božić, prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, Nevenka Kirchbaum, dr. sc. Mario Lešina, Verica Vitković i Sandra Županić. Donošenje Programa rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije za razdoblje od 2022. do 2025. godine bila je glavna tema konstituirajuće sjednice.

Predsjednica povjerenstva Dragica Ratković naglasila je promicanje ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini kao cilj Povjerenstva u ovome mandatu. „Iznimno mi je zadovoljstvo što sam imenovana na mjesto predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Naš prioritet biti će promicanje žena u svim segmentima društva te ćemo raditi na tome da žene i muškarci budu jednakopravni. Podsjećam da je Povjerenstvo savjetodavno tijelo Županijske skupštine te ćemo u narednom razdoblju, sukladno Odluci o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, djelovati u interesu ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini, ali i šire.” – istaknula je Ratković.

Sjednici su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Župan je svim članicama i članovima Povjerenstva zaželio konstruktivan i uspješan rad te je obećao podršku u njihovim aktivnostima.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Bosilj: “Svaki pojedinac preuzima odgovornost u zaštiti svojeg zdravlja od COVID-a 19!”

  U Varaždinskoj županiji jučer je testirano 211 osoba, a niti jedna osoba nije bila pozitivna na koronavirus. Oporavile su se dvije osobe, dok na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nema pacijenata s težom kliničkom slikom. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj istaknuo je kako protekom vremena gotovo da nema osobe koja nije morala mijenjati svoje životne navike i podnijeti žrtvu kako bi se smanjio broj oboljelih i […]

  today27/07/2021 65

  0%