play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije održali prvu sjednicu

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je konstituirajuća sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije.

Naime, sukladno odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova na održanoj sjednici Županijske skupštine 30. studenoga 2021. ove godine za članove Povjerenstva imenovani su Dragica Ratković kao predsjednica, zatim Kristina Mirčetić Petrin, Tin Jurak, Melita Mesarić, Sonja Poljak, Ljubica Božić, prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, Nevenka Kirchbaum, dr. sc. Mario Lešina, Verica Vitković i Sandra Županić. Donošenje Programa rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije za razdoblje od 2022. do 2025. godine bila je glavna tema konstituirajuće sjednice.

Predsjednica povjerenstva Dragica Ratković naglasila je promicanje ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini kao cilj Povjerenstva u ovome mandatu. „Iznimno mi je zadovoljstvo što sam imenovana na mjesto predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Naš prioritet biti će promicanje žena u svim segmentima društva te ćemo raditi na tome da žene i muškarci budu jednakopravni. Podsjećam da je Povjerenstvo savjetodavno tijelo Županijske skupštine te ćemo u narednom razdoblju, sukladno Odluci o osnivanju i imenovanju članova Povjerenstva za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, djelovati u interesu ravnopravnosti spolova u lokalnoj sredini, ali i šire.” – istaknula je Ratković.

Sjednici su prisustvovali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Župan je svim članicama i članovima Povjerenstva zaželio konstruktivan i uspješan rad te je obećao podršku u njihovim aktivnostima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilazak prihvatno-tranzitnih i kolektivnih smještaja na području Varaždinske županije

  Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, u pratnji domaćina župana Varaždinske županije Anđelka Stričak i načelnice Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvije Zagorec obišli su prihvatno - tranzitne i kolektivne objekte smještaja na području Varaždinske županije. Riječ je o prihvatnom centru u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin i kolektivnom smještaju u zgradi Doma 2 u sklopu Specijalne bolnice Varaždinske Toplice. Župan Anđelko Stričak […]

  today31/03/2022 374

  0%