play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Čak 62 učenika iz cijele Hrvatske natjecala se na festivalu „Max sucht den Superstar“

Varaždinskim kazalištem je u petak poslijepodne odzvanjao njemački jezik, a sve zahvaljujući osmom po redu festivalu „Max sucht den Superstar“. Riječ je o natjecanju učenika srednjih škola u raznim kategorijama poput pjevanja, plesa i glume, koji na taj način pokazuju koliko poznaju njemački jezik, književnost i kulturu.

U čak 25 točaka nastupila su 62 učenika iz više od 20 škola iz cijele Hrvatske, čije su nastupe na njemačkom jeziku pozorno pratili i njihovi mentori.

Organizator su bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Europski kulturni krug, a pokrovitelj  Ministarstvo znanosti i obrazovanja. “Vesela i pozitivna atmosfera koju vi, dragi natjecatelji i poštovani mentori, stvarate pjevajući, svirajući te recitirajući na njemačkom jeziku garancija je uspješnosti samog festivala, ali i potvrda da se kreativnošću stvaraju nove vrijednosti. Posebna je vrijednost što ćete upoznati svoje vršnjake, prijatelje iz gotovo cijele Hrvatske, steći znanja, prijateljstva i sjećanja za cijeli život, a to su bogatstva koja nemaju cijenu. Čestitka našoj Gospodarskoj školi na odličnoj organizaciji i srdačnom gostoprimstvu, a svima vam želim puno uspjeha, zabave i veselja” rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Dobrodošlicu je poželjela i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić, a pozdrave su uputile predsjednica udruge EKULT Lea Lesar,  predsjednica Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika Irena Horvatić Bilić i Yvonne Klietz iz Goethe instituta Zagreb. “Sretni smo što ove godine, nakon dva online izdanja festivala, možemo uživo pratiti nastupe  naših kreativnih učenika koje su pripremili njihovi mentori. Hvala svima koji su podržali i omogućili organizaciju ovog festivala i vrijedne nagrade, Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Varaždinskoj županiji, Gradu Varaždinu, poduzetnicima, prijateljima Gospodarske škole i našim bivšim učenicima. Hvala našoj Melaniji Klarić, dobrom duhu Maxa, organizatorici i motivatorici, kao i Max timu Gospodarske škole Varaždin” istaknula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin mr. sc. Jasminka Kelemen. Prema odluci Stručnog žirija, pobjednici osmog festivala „Max sucht den Superstar“ su Saša Vidović i Karla Kunštek iz Srednje škole Krapina, drugo mjesto pripalo je Ani i Petri Šimunić iz Srednje škole Zlatar, dok su treće mjesto osvojili učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Novi Marof je prethodni vikend bio središte zabave svih generacija

  Nakon odlično posjećenih programa u petak, ovogodišnja tradicionalna manifestacija „Antunovo v Marofu” kojom se obilježava 13. lipnja, Dan grada Novog Marofa i blagdan sv. Antuna Padovanskog, nastavljena je u subotu i nedjelju nizom zanimljivih sadržaja za sve generacije. Tijekom prijepodneva posjetitelji su mogli razgledati izložbu oldtimer automobila u Zagorskoj ulici uz prigodnu glazbenu pratnju, izlagače, likovnu koloniju te poetski festival, a subotnje je poslijepodne prošlo u znaku programa Fino i […]

  today12/06/2023 45

  0%