play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Brončani olimpijci s Kulinarske olimpijade na prijemu kod zamjenice župana Silvije Zagorec

Povodom osvajanja brončane medalje na nedavno održanoj Kulinarskoj olimpijadi koja se održala u Stuttgartu, a na kojoj je Regionalni tim Varaždinske županije koji se sastojao od pet kuhara i tri pomoćnika osvojio brončanu medalju zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec priredila je prijem kako bi im čestitala na uspjehu. Treba naglasiti kako je i kuhar Dino Veselić osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj kategoriji.

Zamjenica župana je naglasila kako se radi o još jednom velikom uspjehu naših kuhara, istaknuvši kako članovi Regionalnog tima nisu samo natjecatelji već redovito osvajaju medalje i na taj način promoviraju Varaždinsku županiju, njenu enogastronomiju i tradicionalne autohtone proizvode.

-S ponosom, ali i sa strašću predstavljali ste svoje saveze, svoje timove, ali i mjesto odnosno kraj iz kojeg dolazite pokazujući svoju kreativu u spravljanju hrane. Sigurna sam da ste osim samog natjecanja imali i mogućnost edukacije kroz međusobne razgovore, prezentacije i promocije i mislim da je to vrlo vrijedno iskustvo za ove mlade ljude iz Varaždinske županije od kojih su neki na ovakvo natjecanje išli po prvi puta.

Vi ste svojim uspjehom pokazali kako se marljivost, trud, ulaganje u znanje itekako isplate. Uzor ste mladima, poglavito onima koji bi htjeli upisati kuharska zanimanja. Dali ste im svojevrsni poticaj i to treba cijeniti.

Kuharstvo i to ono kreativno je u današnje doba jedan vid umjetnosti, a umjetnost priča tisuću jezika – poručila je zamjenica župana.

Damir Crleni, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza zahvalio se na srdačnom prijemu te je naglasio kako se na ovogodišnjoj olimpijadi kroz razne kategorije predstavilo preko 3000 kuhara i slastičara iz cijeloga svijeta.

-Iza nas su ostali timovi iz 25 zemalja tako da ova naša medalja ima veliku vrijednost. Mi kao Udruga kuhara Varaždinske županije već dvadesetak godina odlazimo na ovakva velika natjecanja kao što su Svjetski kulinarski kup ili Kulinarska olimpijada. Osim promocije naših tradicionalnih jela i namirnica, promoviramo i Varaždinsku županiju kojoj se zahvaljujem na dosadašnjoj podršci i pomoći- rekao je Crleni.

Čestitke je uputio i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek naznačivši važnost promocije naših tradicionalnih proizvoda, a kako je istaknuo pročelnik naši kuhari to zaista vrhunski rade i zaslužuju svaku pažnju i pomoć.

Kapetan tima Marin Pozder, inače chef u Restoranu Nobel rekao je kako je nastup na olimpijadi još jedno veliko i neprocjenjivo iskustvo, a kao najveću vrijednost olimpijade istaknuo je nova poznanstva.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%