play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Brojni hodočasnici i ove se godine spremaju na Marijin put u Klenovniku

Marijin put u Klenovniku započinje danas u 14 sati okupljanjem na parkiralištu kod porte Bolnice za plućne bolesti i TBC. Okupljene hodočasnike pozdravit će u ime organizatora, Župe Presvetoga Trojstva u Klenovniku, klenovnički župnik Josip Jagarčec. Tijekom jedinstvene molitvene pobožnosti uz petnaest postaja otajstava krunice Blažene Djevice Marije, čitaju se razmatranja, moli krunica, pjevaju prigodne pjesme te se hodočasti u kapelu sv. Vuka Regensburškog u Vukovoj. Ove se godine obilježava 350. obljetnica postavljanja tih kamenih pilova s prikazima radosnih, žalosnih i slavnih otajstava krunice koje je grof Ivan IV. Drašković, vlasnik Klenovnika, dao postaviti 1672. godine. Po završetku pobožnosti, misnim slavljem će se proslaviti spomendan sv. Vuka u istoimenoj kapeli, podignutoj 1508. godine, a koja je danas najjužnija kapela u Europi posvećena tom svetcu.

Sv. Volfgang je živio u 10 stoljeću, zaštitnik je Bavarske, grada Regensburga i Regensburške biskupije, posebno ga časte tesari, kipari, drvodjelci (pintari), drvari, ugljenari, brodari i pastiri, a zagovorom mu se utječu kod bolesti epilepsije, paralize, kapi, moždanih udara, očnih i želučanih bolesti, kostobolje i trbobolje, proljeva, krvarenja, bolesnih nogu i neplodnosti.

Iako hodočasnici dolaze na Marijin put tijekom cijele godine, najveća okupljanja su u Marijinim mjesecima svibnju i listopadu.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sanacija opasnih mjesta u Ulici grada Vukovara

  Odlične vijesti za roditelje i učenike stižu iz Grada Varaždinskih Toplica. Do početka iduće školske godine Ulica grada Vukovara koja vodi prema topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića bit će sanirana. Potvrđeno je to ugovorom o izvođenju radova kojeg su potpisali gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga. Riječ je o radovima vrijednim preko 900 tisuća kuna kojima će se sanirati opasna mjesta u […]

  today15/06/2022 133

  0%