play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Briga o kvaliteti života starijih osoba u Varaždinu

O poboljšanju materijalnog i društvenog položaja umirovljenika i osoba starije životne dobi bilo je riječi na trećoj sjednici Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi na području Grada Varaždina. Uz članove povjerenstva sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Najavljena je isplata uskrsnica umirovljenicima, s mirovinskim primanjima do 2.500 kuna u iznosu od 200 kuna. Zaklada solidarnosti Grada Varaždina  također će kupiti 300 paketa u vrijednosti od 100 kuna po paketu povodom uskrsnih blagdana koje će distribuirati udruga umirovljenika Grada Varaždina.

Na sjednici Povjerenstva bilo je riječi i o digitalnoj pismenosti umirovljenika. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana  Velimirović Vukalović  najavila je javni poziv za informatičku edukaciju u trajanju od 48 sati  za 12 umirovljenika s područja grada Varaždina. Javni poziv za strane jezike za umirovljenike kreće na jesen, dok postojeći tečajevi završe. Bilo je i razmatrano mogućnost sufinanciranja ili financiranja ljetovanja za umirovljenike u rujnu, a sredstva su osigurana u prijedlogu Rebalansa Proračuna Grada Varaždina. Dogovoreno je da se detaljnije o tome izvijesti kada se prikupe ponude i dogovori način, odnosno kriteriji  sufinanciranja ljetovanja za umirovljenike. Planira se, između ostalog, veća dostupnost usluga  po mjesnim odborima, bolja povezanost ustanova, udruga s mjesnim odborima, kao i organizacija rekreativnih aktivnosti za umirovljenike radi podizanja kvalitete slobodnog vremena i očuvanja zdravlja.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Održana prva konstituirajuća sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina

  Gradonačelnik Varaždina  Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u Gradskoj vijećnici su održali prvu, konstituirajući sjednicu Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina. Tema sjednice bilo je opće stanje sigurnosti na području Grada Varaždina koja se ocjenjuje zadovoljavajućim. Detektirane su određene lokacije na kojima je potrebno pojačati policijsku ophodnju i nadzor: Štosov trg, Park mladih, Grabanice, prostor između I. Gimnazije i bivšeg Coninga i dvorište II. osnovne škole. Također se […]

  today04/10/2021 508

  0%