play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Briga o kvaliteti života starijih osoba u Varaždinu

O poboljšanju materijalnog i društvenog položaja umirovljenika i osoba starije životne dobi bilo je riječi na trećoj sjednici Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi na području Grada Varaždina. Uz članove povjerenstva sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Najavljena je isplata uskrsnica umirovljenicima, s mirovinskim primanjima do 2.500 kuna u iznosu od 200 kuna. Zaklada solidarnosti Grada Varaždina  također će kupiti 300 paketa u vrijednosti od 100 kuna po paketu povodom uskrsnih blagdana koje će distribuirati udruga umirovljenika Grada Varaždina.

Na sjednici Povjerenstva bilo je riječi i o digitalnoj pismenosti umirovljenika. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana  Velimirović Vukalović  najavila je javni poziv za informatičku edukaciju u trajanju od 48 sati  za 12 umirovljenika s područja grada Varaždina. Javni poziv za strane jezike za umirovljenike kreće na jesen, dok postojeći tečajevi završe. Bilo je i razmatrano mogućnost sufinanciranja ili financiranja ljetovanja za umirovljenike u rujnu, a sredstva su osigurana u prijedlogu Rebalansa Proračuna Grada Varaždina. Dogovoreno je da se detaljnije o tome izvijesti kada se prikupe ponude i dogovori način, odnosno kriteriji  sufinanciranja ljetovanja za umirovljenike. Planira se, između ostalog, veća dostupnost usluga  po mjesnim odborima, bolja povezanost ustanova, udruga s mjesnim odborima, kao i organizacija rekreativnih aktivnosti za umirovljenike radi podizanja kvalitete slobodnog vremena i očuvanja zdravlja.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nastavak uspješnog projekta Zaželi: 30 gerontodomaćica brinut će o 180 korisnika

  U Županijskoj palači u Varaždinu održana je početna konferencija projekta Zaposli-Osnaži-Pomozi, ZOP" u sklopu programa „Zaželi-program zapošljavanja žena -faza III" koji provodi Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s ostalim partnerima. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, vrijednost projekta iznosi 1.483.200, 00 kuna a provodi se na području Varaždinske županije, a sam projekt traje od 7.11. 2022. do 7.7.2023 te će kroz provedbu […]

  today24/01/2023 21

  0%