play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bosilj i Marković: rješavamo probleme koje su stvorili bivša vlast i Čistoća

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković održali su konferenciju za medije na temu aktualnosti u Gradu Varaždinu. Najviše se govorilo o problemu zbrinjavanja varaždinskog smeća.

Uvodno je gradonačelnik Bosilj izvijestio o tijeku razgovora i stanju s rješavanjem problema odvoza otpada sa pretovarne stanice u Polajni Biškupečkoj. „Intenzivno radimo na rješavanju problema i postignut je dogovor između dvije Jedinica lokalne samouprave za interventno zbrinjavanje 300 tona miješanog komunalnog otpada. U sve razgovore i pregovore uključen je i župan Stričak te je suradnja na toj razini više nego zadovoljavajuća, no morat će se uključiti i čelnici  petnaest JLS-ova jer je Čistoća kao ugovoreni pružatelj usluge propustila sklopiti ugovor s Piškornicom S.O. d.o.o. i sve nas dovela u nezavidnu situaciju. Konačno rješenje problema otpada bit će riješeno kada profunkcionira Regionalni centar za gospodarenje otpadom, a do tada moramo razgovarati sa svih 77 JLS-a koji još imaju slobodnih kapaciteta za prihvat otpada, rekao je gradonačelnik Bosilj i dodap kako se paralelno se radi i na rješavanju problema bala.

Što se tiče Uprave Čistoće d.o.o. , naglašavam kako je šteta počinjena nesklapanjem ugovora, te će sukladno zakonu biti i poduzete daljnje radnje. Ako gradonačelnik mora voditi poslovanje tvrtke, takva Uprava i direktor mi ne trebaju. Postoji zakon o trgovačkim društvima kojim su jasno definirane ovlasti i odgovornosti te ćemo, sukladno tome isto i tražiti od direktora svih poduzeća u vlasništvu i suvlasništvu Grada Varaždina, rekao je još gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković nadovezao se informacijom o načinu rješavanja problema dugovanja za najam Gradske sportske dvorane Varaždin – Arene na Dravi.

Podsjetio je na činjenicu kako je prilikom preuzimanja upravljanja Gradom zatečena dubioza, odnosno dugovanje za najam dvorane od 12 milijuna kuna sa zateznim kamatama te je naglasio: „Mi smo krenuli u rješavanje tog problema koji nam je ostavila bivša gradska uprava. Mogu vam sa zadovoljstvom reći  da smo dogovorili s direktorom Max Bögla iz Njemačke modalitet otplate toga duga.  Otplatit ćemo ga u razdoblju od godinu dana počevši od 1. rujna 2021. podizanjem rate najamnine. Dogovorili smo i radnu skupinu  koja će pregovarati o smanjenju najamnine na temelju analize i provedene revizije. To je tek početak i osnova za pregovore. Do sada nije ništa formalizirano i ništa  nije dogovoreno kao što je to tvrdio bivši zamjenik gradonačelnika. Do kraja godine ćemo dogovoriti  konkretne rokove i smanjenje zakupnina kao i potpisivanje novog, povoljnijeg ugovora.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Marković i upozorio na nedostatak dosadašnjeg  nadzora održavanja dvorane po ugovoru.

„Posljednjih godina taj nadzor se nije radio, a sada smo dogovorili da u buduće Grad nadzire izvršavanje tog dijela novog ugovora. Nakon što budu poznati rezultati revizije, također ćemo postaviti pitanje kaznene odgovornosti zbog onog što se dogodilo s otplatom najma dvorane.“ – zaključio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković .

„Naš način vođenja Grada je otvorenost i transparentnost u radu, na čemu ćemo inzistirati na svim razinama kao i na  jasnom, istinitom informiranju javnosti te će vam svi budući sporazumi i ugovori biti i javno dostupni.“ – zaključio je gradonačelnik Bosilj.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
  20:25NE DAJ IM DA NAS RASTAVE - HRNIĆ MILO
  20:22MORNAREVA PJESMA - VAJTA
  20:18U DVOJE JE LJEPŠE - DIMITROVSKA LJUPKA & IVICA ŠERFEZI
  20:14LASTAVICA - CETINIĆ MERI
  20:11DOBRA TI VEČER MATI MOJA - KOVAČ MATE MIŠO
 • Obrazovanje

  Pravilnom prehranom do zdravlja u Dječjem vrtiću Novi Marof

  Cilj svakog roditelja je osigurati svome djetetu zdravo i sretno djetinjstvo, a kao dva ključna čimbenika na putu ostvarenja navedenog cilja, izdvajaju se pravilna i uravnotežena prehrana te tjelesna aktivnost djeteta. Nažalost,promotrimo li statističke podatke, na lokalnoj, nacionalnoj pa i globalnoj razini, možemo zaključiti kako sve veći broj djece ima problema s prekomjernom tjelesnom masom pa i pretilošću koja predstavlja okidač za pojavu brojnih kroničnih nezaraznih bolesti u odrasloj dobi. […]

  today23/04/2021 33 2