play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Bolnica u Varaždinu obilježava Dan sestrinstva

Opća bolnica Varaždin proteklih nekoliko dana provodi različite aktivnosti kojima obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. svibnja. Tim je povodom u srijedu 8. svibnja održana prigodna svečanost i umjetnička izložba djelatnika bolnice.

Prisutne je pozdravio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak, istaknuvši pritom kako medicinske sestre i tehničari za zdravstveni sustav čine nemjerljivo mnogo.
Ono što činimo svi zajedno na dobrobit pacijenata, na poboljšanje uvjeta i kvalitete života svih naših sumještana, možemo zahvaliti cijeloj jednoj organizacijskoj strukturi koju svi zajedno gradimo – poručio je ravnatelj Poljak te svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitao njihov dan.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Željka Gajski i glavna sestra bolnice naglasila je tim povodom kako se Danom medicinskih sestara i tehničara obilježava njihova cjelokupna uloga koju imaju u zdravstvenom sustavu.
Važno je napomenuti da se sestrinstvo susreće sa strašno velikim izazovima, a jedan od njih je zasigurno manjak i nedostatak medicinskih sestara. Svakako da to utječe na organizaciju koju imamo u sestrinskoj službi i dogovor koji moramo dati na brojne medicinsko-tehničke zahvate i sestrinske intervencije, ali sve s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi – kazala je Gajski.

U ime Varaždinske županije Dan medicinskih sestara i tehničara čestitala je predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, Spomenka Kiđemet Piskač.
Netko je rekao da velika umjetnička djela ne može napraviti maleni čovjek. Ova sva djela su velika upravo zbog toga jer su ih napravili veliki ljudi, a to su naše medicinske sestre i tehničari koji se požrtvovno 24 sata dnevno brinu o našim pacijentima – rekla je Kiđemet Piskač.

Na prigodnoj su svečanosti umjetnicima uručene i zahvalnice, a u ime umjetnika obratila se Tanja Novoselec zahvalivši pritom svima na sudjelovanju i doprinosu u obilježavanju Dana medicinskih sestara i tehničara.
Bez obzira na njihov posao koji je izuzetno težak i zahtjevan, nikad nas nisu zaboravile i svake godine organiziraju izložbu i zovu nas izlagače – rekla je Novoselec.

ž

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Maruševcu prikupljeno 49 doza krvi

  Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale darivatelje koji su se pridružili akciji darivanja krvi. Akciji je pristupilo 55 darivatelja i prikupljeno je 49 doza krvi dok je odbijeno 6 darivatelja. Prvi put krv je darivala Kornelija Kristina Planinšič iz Maruševca. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da im se pridružite i na budućim […]

  today07/04/2021 229

  0%