play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Antolić Vupora: SDP u Varaždinu započeo borbu s korupcijskom i klijentelističkom hobotnicom

Nakon lokalnih izbora, na kojima je za gradonačelnika Varaždina izabran SDP-ov, dr.sc. Neven Bosilj, u nedjelju je organizirano okupljanje članica i članova stranke u opuštenijoj atmosferi na sportskim igrama Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije. Na susretu su bili i predstavnici županijskih organizacije sa sjevera Hrvatske te predsjednik i potpredsjednica Socijaldemokratske partije Hrvatske, saborski zastupnici Peđa Grbin i Sabina Glasovac.

Predsjednica ŽO SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora naglasila je da novi gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković počinju s drugačijim modelom upravljanja. Kazala je kako su oni pokrenuli borbu  s korupcijskom i klijentelističkom hobotnicom koju je teško razotkriti u nekoliko dana.


„- Bosilja i Markovića su izabrali građani zbog toga jer su ponudili drugačiji, pošten  i transparentan način  upravljanja. Članovi naše stranke svjesni su da smo tu da služimo građanima, a stranka ima snage i rješenja kako bi svi bili u jednakim mogućnostima za uspjeh u osobnom i poslovnom životu“ – poručila je saborska zastupnica ističući da će Grad Varaždin biti mjera i obrazac za cijelu Hrvatsku jer su počele promjene.

„- Promjene su uistinu teške ali su nužne zbog drugačijeg modela upravljanja. Promjene nisu nužne samo u Varaždinu odnosno na sjeveru Hrvatske, nego i za cijelu Hrvatsku, od Splita do Zagreba te mnogih drugih mjesta čiji građani ne žele više klijentelizam i korupciju“– poručila je Antolić Vupora. Na njene riječi se nadovezao predsjednik GO SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković dodajući da oni žele upravljati i surađivati s građanima, a ne vladati kao prošla vlast.

„-Želimo promijeniti stvari. Naš slogan je bio „Promjena je tu“ i promjena se dogodila. Radimo intenzivno, mijenjamo stvari koje su bile loše, popravljamo ih na bolje i rješavamo probleme prošle gradske vlasti“ – rekao je Marković.

Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin kazao je da pozitivne promjene koje se događaju u Varaždinu jesu smjer kojeg će SDP zastupati svugdje u Hrvatskoj.

„-Već samo nakon mjesec dana od izbora, trenutka kad su Bosilj i SDP u Varaždinu dobili povjerenje od građana za upravljanje gradom, dogodile su se stvari koje pokazuju smjer u kojem jedna odgovorna, kvalitetna lokalna samouprava treba ići. Vrlo konkretne stvari su napravljene, napravljena je racionalizacija, smanjen je broj ljudi i naknade u nadzornim odborima“ – kazao je Grbin i dodao da je riješen i jedan dugogodišnji problem, učitelja i učiteljica zaposlenih u produženom boravku. Grbin, koji je u kampanji često bio u Varaždinu dobro je upoznat sa situacijom te najavljuje nove projekte gdje posebno ističe transparentnost:


„-Osigurat će se transparentnost proračuna koja će omogućit svim građankama i građanima da u svakom trenutku vide kako se troši njihov novac. Nakon toga klijentelističko-koruptivna hobotnica koja je vladala Varaždinom godinama više nikada neće biti moguća“ – rekao je Grbin u Varaždinu te najavio još jedan projekt u baroknom gradu koji će značiti iskorak za cijelu Hrvatsku.

„-Svi smo u medijima mogli pratiti kako je prije nekoliko dana u EU parlamentu donijeta rezolucija koja bi trebala osigurati prava žena na razini čitava Europske unije. Da bi ta rezolucija mogla dobiti život na lokalnom nivou potrebno je nešto konkretno napraviti, a u Varaždinu će se to napraviti. Od jeseni kreće projekt borbe protiv menstrualnog siromaštva koji će omogućiti učenicama u osnovnim školama u nadležnosti Grada Varaždina da dobiju higijenske potrepštine koje si inače ne bi mogli priuštiti“ – najavio je Grbin dodajući kako si, nažalost, trećina žena u Hrvatskoj ne može osigurati higijenske potrepštine.

„- U Varaždinu počinje borba za to pravo. Stoga sam izuzetno ponosan na Nevena, na SDP Varaždina i Varaždinske županije jer pokazuju smjer u kojem odgovorna gradska uprava treba ići“ – poručio je predsjednik SDP-a.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Disc golf klub Varaždin šestu godinu zaredom najuspješniji klub u Hrvatskoj

  Disc golf klub Varaždin šestu godinu zaredom je osvojio Hrvatsku disc golf ligu - najviše nacionalno natjecanje u organizaciji Hrvatskog flying disc saveza, u kojem se za titule protekle 2021. godine borilo osam klubova iz svih krajeva Hrvatske. Drugo mjesto osvojio je FDK Zagreb, dok je trećeplasirani DGK Eagle iz Rijeke. Kao i prethodne dvije godine, pobjedu u muškoj konkurenciji odnio je predstavnik FDK Zagreb, Tomislav Gorički. U borbi za […]

  today17/02/2022 54

  0%