play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Andreja Parlaj predsjednica je Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a

Andreja Parlaj nova je predsjednica Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a. Odlučeno je to na izbornoj skupštini Ženske inicijative održanoj elektronskim putem.

Za zamjenicu predsjednice izabrana je Anica Rašperger, za potpredsjednice su izabrane Andreja Horvat Friščić, Vesna Jelić, Ankica Mandić i Elvira Radočaj, dok je za tajnicu izabrana Dijana Golić.

Andreja Parlaj aktivna je članica HNS-a od 2007. godine pri čemu je obnašala brojne funkcije, od predsjednice ogranka, preko članice Predsjedništva HNS-a Varaždin i predsjednice Ženske inicijative HNS Varaždin. U prošlom mandatu obnašala je funkciju potpredsjednice Ženske inicijative HNS-a.

Unatoč velikim postignućima u borbi za rodnu ravnopravnost, još uvijek postoje brojni izazovi i nepravde koje žene moraju prevladati. Ovi problemi zahtjevaju našu pažnju, angažman i odlučnost da ih riješimo – poručila je novoizabrana predsjednica Parlaj naglasivši kako će se usredotočiti na ove izazove i poduzeti konkretne akcije kako bi ih se riješilo.

Nositelji naše politike bit će jednakost spolova, osnaživanje žena te stvaranje pravičnog i inkluzivnog društva. Radit ćemo na promicanju politika koje će osigurati jednakost plaća, eliminaciju nasilja nad ženama, povećanje pristupa obrazovanju i zdravstvenim uslugama. Poticat ćemo aktivno sudjelovanje žena u političkom procesu i donošenju odluka čime će žene imati priliku preuzeti aktivnu ulogu u politici i upravljanju – poručila je Andreja Parlaj.

Također, pozvala je sve građane i građanke Hrvatske da se pridruže ovoj borbi za pravednost i rodnu ravnopravnost, naglasivši kako će se zalagati za izgradnju partnerstva i suradnju jer je jedino tako moguće postići trajne i održive promjene u društvu.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Udruga „Pinta” održala tradicionalno „Vincekovo”

  Novomarofska Udruga vinogradara i voćara „Pinta” u subotu je organizirala tradicionalnu proslavu blagdana svetog Vinka koja se ove godine održala u vinogradu u Oštricama. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji kojom novomarofski vinogradari, članovi udruge i građani uz druženje na otvorenom obilježavaju početak sezone radova u vinogradu. Unatoč epidemiološkoj situaciji, Udruga „Pinta” uspjela je organizirati tradicionalno „Vincekovo” koje se ove godine održalo u kontroliranim uvjetima i s ograničenim brojem posjetitelja uz […]

  today24/01/2022 45

  0%