play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Andreja Parlaj predsjednica je Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a

Andreja Parlaj nova je predsjednica Središnjeg interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a. Odlučeno je to na izbornoj skupštini Ženske inicijative održanoj elektronskim putem.

Za zamjenicu predsjednice izabrana je Anica Rašperger, za potpredsjednice su izabrane Andreja Horvat Friščić, Vesna Jelić, Ankica Mandić i Elvira Radočaj, dok je za tajnicu izabrana Dijana Golić.

Andreja Parlaj aktivna je članica HNS-a od 2007. godine pri čemu je obnašala brojne funkcije, od predsjednice ogranka, preko članice Predsjedništva HNS-a Varaždin i predsjednice Ženske inicijative HNS Varaždin. U prošlom mandatu obnašala je funkciju potpredsjednice Ženske inicijative HNS-a.

Unatoč velikim postignućima u borbi za rodnu ravnopravnost, još uvijek postoje brojni izazovi i nepravde koje žene moraju prevladati. Ovi problemi zahtjevaju našu pažnju, angažman i odlučnost da ih riješimo – poručila je novoizabrana predsjednica Parlaj naglasivši kako će se usredotočiti na ove izazove i poduzeti konkretne akcije kako bi ih se riješilo.

Nositelji naše politike bit će jednakost spolova, osnaživanje žena te stvaranje pravičnog i inkluzivnog društva. Radit ćemo na promicanju politika koje će osigurati jednakost plaća, eliminaciju nasilja nad ženama, povećanje pristupa obrazovanju i zdravstvenim uslugama. Poticat ćemo aktivno sudjelovanje žena u političkom procesu i donošenju odluka čime će žene imati priliku preuzeti aktivnu ulogu u politici i upravljanju – poručila je Andreja Parlaj.

Također, pozvala je sve građane i građanke Hrvatske da se pridruže ovoj borbi za pravednost i rodnu ravnopravnost, naglasivši kako će se zalagati za izgradnju partnerstva i suradnju jer je jedino tako moguće postići trajne i održive promjene u društvu.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Udruga vinogradara i voćara „Pinta” Novi Marof obilježila 25 godina rada i djelovanja

  Udruga vinograda i voćara „Pinta” Novi Marof ove godine slavi 25 godina svoga rada i djelovanja. Tim je povodom u petak održana svečana sjednica, kao i godišnja Izvještajna skupština Udruge. Tom se prilikom predsjednica Udruge Ankica Kuzmić osvrnula na aktivnosti Udruge u prošloj 2023. godini, među njima i na manifestaciju kojom se započinje vinogradarska godina - „Vincekovo 2023.” na koje je stiglo preko 400 posjetitelja. Članovi Udruge intenzivno su se […]

  today24/02/2024 26

  0%