play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Aktualni načelnik općine Cestica Mirko Korotaj kreće u utrku za još jedan mandat

Aktualni načelnik općine Cestica Mirko Korotaj danas je istaknuo kandidaturu za predstojeće izbore koji će se održati 16. svibnja. Uz sve kandidate za članove Općinskog vijeća podršku su mu dali Predrag Štromar, saborski zastupnik HNS-a, Marijan Škvarić, v.d. predsjednika ŽO HNS Varaždinske županije te ostali kandidati za načelnike iz Hrvatske narodne stranke.

Predstavljanju je prisustvovao i Krunoslav Lukačić, kandidat za župana Varaždinske županije, a u uvodnom dijelu osvrnuo se na novu politiku Hrvatske narodne stranke koja čini spoj mladosti i iskustva:

„Ne treba previše govoriti o našem Mirku, jer svi mi ovdje, kao i mještani općine Cestice pa i šire poznaju jednog od najistaknutijih načelnika. Znamo i svi da mu energije ne manjka, budući da se odnedavno angažirao i na državnoj razini kao zamjenika predsjednika HNS-a. Dobiti podršku od čovjeka s tolikim iskustvom, ali i željom i energijom da pomogne svojem kraju je neprocjenjivo. I zbog toga vjerujem u uspjeh, vjerujem da je ovaj spoj mladosti i iskustva dobitna kombinacija. Okupimo se na ideji boljeg života u našoj Županiji. Pridružite nam se u pokretu za izgradnju bolje Županije. Gradimo zajedno novo doba, snažniji i bolji nego ikad. I vidimo se u drugom krugu!”

Saborski zastupnik Predrag Štromar podsjetio je na velike projekte koje je načelnik Korotaj ostvario u posljednjem razdoblju: „U Cesticu uvijek dolazim sa posebnim zadovoljstvom, a danas posebno pružiti podršku Mirku u njegovoj kandidaturi. To je zato jer općina Cestica postiže nevjerojatne rezultate u razvoju i realizaciji projekata koji direktno utječu na povećanje standarda svih mještana. I tu ne mislim samo na komunalne zahvate, već i u razvoju društvenog živote, rasta gospodarstva, poljoprivrede i turizma. Cestica uvijek ima spremne projekte koji privlače sredstva sa državne razine, ali i iz europskih fondova, a program koji je pripremljen za slijedeće četiri godine to još jednom dokazuje. Ono što je moj zadatak u narednom razdoblju je provođenje projekta besplatnog vrtića za svu djecu koje će krenuti od početka slijedeće godine i siguran sam da će mi Mirko biti odličan partner u tom projektu.”

U svojem izlaganju Mirko Korotaj usredotočio se na svoj program koji sadrži pet poglavlja, ali je i podsjetio na neke realizirane projekte:

„Ono s čime kao kandidat za načelnika, ali i moj tim, zajedno izlazimo pred birače je program kontinuiteta i program nastavka razvoja naše općine, program nastavka velikih investicija. Ali prije svega želim istaknuti kako je naša općina u proteklom razdoblju postigla velike rezultate koji su itekako vidljivi i po kojima smo predvodnik i primjer ne samo u Varaždinskoj županiji, nego i u čitavoj Hrvatskoj. To je prvenstveno cjeloviti projekt ulaganja u obrazovanje i mlade obitelji. Sufinanciranje smještaja u dječjem vrtiću, besplatne radne bilježnice i mape, besplatni prijevoz učenika, područni odjel Glazbene škole i stipendiranje SVIH studenata s područja općine projekti su koje nemaju ni najrazvijeniji gradovi. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju društvenog života, a kruna toga je izgradnja Kulturnog centra. Sportaši, umirovljenici, vatrogasci, KUD i ostale udruge nama su partneri s kojima smo u odličnoj suradnji postigli velike rezultate, a siguran sam da će tako biti i dalje. Gospodarski program koji provodimo četvrtu godinu pokazao je izvrsne rezultate. Kroz program mjera poticanja poduzetništva, poljoprivrede i turizma sklopljeno je ukupno 110 ugovora.

U pet poglavlja svojeg programa istaknuo je one kapitalne projekte za koje je rekao da čine razliku:

Prvo poglavlje obuhvaća modernu javnu i komunalnu infrastruktura, veliki projekt je modernizacija nerazvrstanih cesta za što smo već i potpisali ugovore za ukupno 20 dionica. Posebno ističem i uvođenje širokopojasnog interneta, za što su osigurana sredstva iz europskih fondova. U drugom poglavlju koje obuhvaća obiteljsku politiku i obrazovanje, uz nastavak svih dosadašnjih projekata koje sam ranije nabrojao je dogradnja dječjeg vrtića. Ono što želim još dodati jest povećanje naknade za novorođene za 1.000 kuna. Treći dio je gospodarski razvoj, a u ovom dijelu želim najaviti jedan novi i veliki projekt – Poduzetnički inkubator Cestica. Omogućit ćemo poduzetnicima početnicima, ali i svim zainteresiranim da uz minimalne troškove pokrenu svoje poslovanje. Kamp Cestica i Perivoj Križovljangrad dio su programa u turizmu i poljoprivredi, a sada kreću u drugu fazu izgradnje nakon što je dobivena građevinska dozvola, a za sam perivoj odobrena europska sredstva. U poljoprivredi nastavljamo s nizom mjera koje su se pokazale jako korisnima našim OPG-ovima. I peto poglavlje odnosi se na udruge i uz dosadašnja ulaganja u infrastrukturu i opremanje svih udruga, posebno je planirana energetska obnova Vatrogasnih domova u Babincu i Lovrečanu te Društvenog doma u Radovec Polju. I na kraju želim najaviti projekte za rekreaciju, a to su fitness centar na otvorenom, multifunkcionalni centar u Gornjem Vratnu, kao i teniske terene.”

Za kraj je pozvao mještane da izađu na izbore i podrže kandidate Hrvatske narodne stranke kako u Cestici, tako i u drugim općinama i gradovima, kao i Krunoslava Lukačića za župana Varaždinske županije: „Pokazali smo i dokazali da znamo i možemo dovesti velike investicije i napraviti velike stvari. Tako ćemo ja i moj tim sjajnih ljudi nastaviti u narednom četverogodišnjem mandatu.

Za sam kraj mi ostaje samo da kažem: i dalje zajedno za našu Cesticu!”

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nova radionica LAG-a Sjeverozapad održana je i u Općini Vidovec

  Kako bi sa zainteresiranim dionicima ruralnog razvoja što bolje pripremili novu Lokalnu razvojnu strategiju Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, strateški razvojni dokument u novom programskom razdoblju, LAG Sjeverozapad je novu radionicu za izradu strategije održao u ponedjeljak, 20. ožujka, i na području Općine Vidovec, u etno kući Kitec u Domitrovcu. -U novom programskom razdoblju planiramo tri intervencije, koje će biti vezane uz poljoprivredu, javni i civilni sektor te uz nepoljoprivredne […]

  today21/03/2023 46

  0%