play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Dravski križ u Svibovcu Podravskom na novoj lokaciji

Prije 13 godina postavljen je lijepi, veliki križ uz Dravu u Svibovcu Podravskom. Krasio je on proplanak na kojem su se godinama okupljali izletnici i zaljubljenici u izvornu prirodu starog toka rijeke. No, Drava je živi organizam, svake godine za nekoliko metara mijenja svoj smjer i širi se. Drava se sve više približavala našem križu i došlo je vrijeme da nakon 13 godina on dobije svoju novu, trajnu lokaciju. Nakon obavljenih dosta zahtjevnih radova, a kao i puno puta dosad, okupila se ekipa ljubitelja starih vozila iz Oltimer kluba Čakovec, koja je obilježila postavljanje križa malom svečanošću, – rekao je inicijator i realizator ovog posla Ivan Petrinjak.

Vozači i njihova povijesna vozila okupili su se kod Doma kulture u Sračincu, odakle su se u koloni zaputili kroz Dravsku ulicu, preko derivacijskog kanala, do cilja u blizini stare Drave. Za okupljene je pripremljena zakuska u Sračincu, a u Svibovcu Podravskom čekao ih je gulaš i odojak. Križ na novoj lokaciji blagoslovio je župnik Siniša Dudašek.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Varaždinu obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

  U Varaždinu na Židovskom groblju obilježen je međunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta. U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije vijenac su zajedno položili i upalili svijeće župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Odavanju počasti žrtvama holokausta pridružili su se i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora te, članovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista, predstavnici Židovske općine i drugi […]

  today27/01/2023 6

  0%