play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Odavanjem počasti braniteljima Hrvatske u Varaždinskim Toplicama obilježen Dan državnosti

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica” na Trgu svetog Marka i kod spomen-obilježja poginulim braniteljima kod Osnovne škole Svibovec u četvrtak je u Varaždinskim Toplicama obilježen Dan državnosti. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske, okupljeni su minutom šutnje odali počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Počast braniteljima potom je odala delegacija Grada na čelu s gradonačelnicom Dragicom Ratković i predsjednicom Gradskog vijeća Ljubicom Noftom, a zatim i predstavnici UHVIDR-a Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Brankom Crljenicom, predstavnici UDVDR Ogranka Varaždinske Toplice na čelu s predsjednikom Slavkom Čečurom te predstavnici UDVDR Kluba Jalševec predvođeni predsjednikom Brankom Posavcem.

Prisutnima se obratila gradonačelnica Ratković, istaknuvši važnost obilježavanja ovog datuma.
Na današnji dan Hrvatska je postala parlamentarna, demokratska država s demokratski izabranim višestranačkim Saborom. Taj san Republike Hrvatske ispunjen je zahvaljujući našim braniteljima, hrabrim hrvatskim mladićima koji su stali u obranu domovine i za nju dali ono najvrednije, svoj život. Njih se zato danas s pijetetom i zahvalnošću prisjećamo jer sve ovo što danas imamo, dugujemo upravo njima – rekla je Ratković.

Predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice Branko Crljenica prisutnima je čestitao Dan državnosti i blagdan Tijelova, kratko iznijevši povijest koju obilježavamo na današnji dan.
Konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Hrvatskog sabora rođena je Hrvatska kakvu danas imamo. Na 30. svibnja obnovljena je suverenost hrvatskog naroda, i to nakon stoljetne borbe za vlastitom državom. Pokazali smo tada hrabrost i zajedništvo, kao i u vremenu koje je ubrzo uslijedilo, kada je trebalo stati u obranu i krenuti u oslobođenje svoje domovine – poručio je predsjednik UHVIDR-a Varaždinske Toplice Branko Crljenica.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Izvanredni otkaz direktoru Gradske tržnice Varaždin

    Direktoru tvrtke Gradska tržnica d.o.o. Predragu Ciglaru uručena je Odluka o izvanrednom otkazu ugovora o radu, slijedom čega je radni odnos, a posljedično tome i funkcija direktora društva, Predragu Ciglaru prestao s današnjim danom budući da nema pravo na otkazni rok niti pravo na isplatu otpremnine. Odluka o izvanrednom otkazu donesena je iz razloga što je u poslovanju Gradskih tržnica utvrđeno niz nepravilnosti, a u poslovnoj dokumentaciji niz nedosljednosti, za […]

    today22/01/2024 25

    0%