play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica prihvatilo izvršenje proračuna

Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Varaždinskih Toplice za 2023. godinu, kao i izvršenje programa građenja komunalne infrastrukture na području grada za 2023. godinu bile su glavne teme 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica održane u ponedjeljak.

Gradski vijećnici tako su podržali izvještaj o izvršenju Proračuna prema kojemu je ostvareno 3,07 posto prihoda više u odnosu na planirane prihode. Grad će sa jednim dijelom viška prihoda pokriti manjak prihoda od nefinancijske imovine, dok će se ostatak rasporediti kod izrade sljedećeg rebalansa proračuna.

U protekloj godini na području grada u građenje komunalne infrastrukture te objekte društvene i druge infrastrukture uloženo je ukupno 878,874,58 eura.

Između ostalog, na izgradnju i rekonstrukciju cesta, ulica, nogostupa i pješačkih površina uloženo je preko 360 tisuća eura, izgrađeno je dječje igralište u Vrbicama vrijedno 63 tisuće eura, saniran je drveni most na rijeci Bednji u što je uloženo 421 tisuća eura i opremljena su autobusna stajališta u vrijednosti od preko 6 tisuća eura.

Ukupno je za program građenja komunalne infrastrukture uloženo 856 tisuća eura, dok je za programe građenja objekata društvene i druge infrastrukture uloženo 22 500 eura. Tu se ističe projektno-tehnička dokumentacija za projekt dječjeg vrtića u Smart kvartu vrijedna 12 tisuća eura, te projekt „Grad na termalnoj vodi Aquae Iasae” za što je protekle godine uloženo 3 700 eura.

Na održavanje komunalne infrastrukture uloženo je 432.460,95 eura, od toga je najveći dio otišao na održavanje javnih zelenih površina i to 121 tisuću eura, zatim na održavanje cesta 92 tisuće eura te na održavanje sustava javne rasvjete 79 600 eura.

Donijeta je i odluka o mreži nerazvrstanih cesta te odluka o osnivanju savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Varaždinskih Toplica, kao i Izvršenje plana programa za 2023. godinu.

Gradonačelnica Dragica Ratković zahvalila je svim vijećnicima na odličnom radu.
Izvješće pokazuje da se na području grada protekle godine radilo „punom parom”, a tako nastavljamo i ove godine. Bila su velika ulaganja, kako u komunalnu infrastrukturu, tako i društvenu. Hvala svim vijećnicima i djelatnicima Gradske uprave na konstruktivnom i predanom radu, vjerujem da će ova godina, kada sve na kraju stavimo na papir, biti i bolja nego protekla – rekla je gradonačelnica Ratković.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    „Veliko srce Varaždina“ 2022.

    U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas, 26. listopada 2022. godine dodijeljene su plakete  „Veliko srce Varaždina“ djeci koja su ostvarila izvanredna postignuća te istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći, međugeneracijske solidarnosti, promicanja i poštivanja dječjih prava. Ovo je već 10. puta za redom kako se dodjeljuju plakete koje je ustanovilo Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina vezano uz Međunarodni dan međusobnog pomaganja, 26. listopada. Plakete se dodjeljuju učenicima osnovnih […]

    today26/10/2022 101

    0%