play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Projekt Crvenog križa „Budimo spremni“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Sandra Mintas izvijestila je u utorak, 21. ožujka 2023. godine zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića o provedbi projekta „Budimo spremni“. Riječ je o projektu “ čiji je cilj unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva (OCD-a) za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području grada Varaždina i varaždinskog prstena općina.

U sklopu provedbe ovog projekta na području grada Varaždin i 10 okolnih općina provedeno je do sada ukupno 45 radionica s različitim temama vezanim za što bolju pripremu stanovništva u odgovoru na krizne situacije.

Tako su provedene Radionica „Budimo spremni – Pripremimo se prije“(Osobna priprema i otpornost na izvanredne situacije; izrada osobnog i obiteljskog plana za katastrofe, komplet za katastrofe, osobna odgovornost pojedinca), zatim Tečaj „Budimo spremni – Naučimo prvu pomoć“ (Obnova znanja iz prve pomoći za veću spremnost osoba u slučaju potrebe) te Radionica „Budimo spremni – Upoznajmo svoje područje“ (Procjena rizika za pojedinu općinu, upoznavanje sa zadacima i ulogama pojedinih dionika civilne zaštite ). Također provedena je Radionica „Budimo spremni – Volonteri u pomoć zajednici“ (menadžment volontera, krizno volontiranje, uloga volontera u odgovoru na krizu, Zakon o humanitarnoj pomoći ).

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja GSS – Stanicom Varaždin, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Tom prilikom uručila mu je dva ruksaka sa setom za prvu pomoć te Set2go ruksak u kojem se nalazi osnovni komplet za slučaj izvanredne situacije ili katastrofe.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

    U organizaciji Udruge umirovljenika grada Varaždina i pod pokroviteljstvom Grada Varaždina 3. listopada 2022. godine uz prigodno druženje obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, a u ime Grada Varaždina i u Gradonačelnikovo ime sve okupljene pozdravio je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima […]

    today04/10/2022 77

    0%