play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Općini Trnovec Bartolovečki odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Predstavnici trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te predstavnici Općine Trnovec Bartolovečki predvođeni načelnicom Vericom Vitković odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku u Trnovcu u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tom prigodom načelnica Vitković naglasila je kako se Grada heroja trebamo sjećati češće, a ne samo 18. studenog. „Danas obilježavamo povijesni dan za sve stanovnike Republike Hrvatske, dan u kojem moramo zastati na tren, pokloniti se i zahvaliti herojima kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav danas poznajemo. Na nama je da to poštovanje ovom mjestu posebnog pijeteta odajemo svakodnevno misleći na sve nedužne žrtve, nestale i njihove obitelji. To neka nam bude vodič kako biti bolji u svemu što radimo” – kazala je Vitković i pozvala sve koji ne mogu otići u Vukovar pokloniti se njegovoj žrtvi da paljenjem lampaša simbolično odaju počast svim braniteljima i civilima.

Dodala je kako se sloboda treba cijeniti, ali prolivena krv ne zaboraviti i kako je važno promicati istinu u Domovinskom ratu i stradavanjima u Vukovaru i Škabrnji.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Obrazovanje

    Grad Lepoglava stipendira 34 studenta s gradskog područja

    Ove će akademske godine 34 studenta s područja Grada Lepoglave studirati uz gradsku potporu. Naime, Grad Lepoglava je, temeljem rezultata provedenog javnog natječaja, dodijelio 34 stipendije u iznosu od 93 eura mjesečno, za period od 1. listopada 2022. do 30. lipnja 2023. godine. Pravo na stipendije ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj. Njih 29 pravo na stipendiju ostvarilo je prema socijalno-ekonomskom kriteriju, a pet temeljem uspjeha […]

    today13/03/2023 65

    0%