play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Izaslanstvo Grada Varaždina odalo počast žrtvama u Vukovaru

Izaslanstvo Grada Varaždina predvođeno predsjednicom Gradskog vijeća Zdravkom Grđan i legendarnim braniteljem Vukovara Damirom Laljekom, članom Gradskog vijeća odalo je u petak 18. studenoga 2022. godine zajedno s ostalim izaslanstvima iz cijele Hrvatske počast žrtvama u Vukovaru. U pratnji pripadnika Varaždinske građanske garde položili su vijence i upalili svijeće na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea.

Na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u gradu heroju sudjelovali su također predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, zamjenica župana Silvija Zagorec, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni branitelji i građani iz Varaždina i cijele Varaždinske županije. Svi su se prisjetili tužnog podatka da je život u Vukovaru izgubio 21 pripadnik PU Varaždin, a njih petorica se i danas vode kao nestali.

Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije, predvodila je molitvu na Trpinjskoj cesti i kod spomen-obilježja Borovo Commerce, gdje se prisutnima obratio župan Međimurske županije Matija Posavec. Uz predstavnike Grada Varaždina i Varaždinske županije, vijence su položili i lampione zapalili također predstavnici Međimurske županije, PU varaždinske i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Obilježavanje su uveličali pripadnici Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde.

Građani iz Varaždinske i svih drugih hrvatskih županija sudjelovali su u Koloni sjećanja koja je išla od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i brojna izaslanstva položili vijence i zapalili svijeće. Potom je održana molitva za žrtve te služena misa za sve pokojne i nestale u Domovinskom ratu.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Varaždin

    Grad Varaždin predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade”

    Grad Varaždin je u ponedjeljak 8. ožujka 2021. godine uspješno predao prijavu za dobivanje certifikata „Grad za mlade“ zajedno sa svim dokazima. Udruga gradova u Republici Hrvatskoj pokrenula je postupak certificiranja hrvatskih gradova za politike usmjerene mladima i objavila je 25. siječnja 2021. godine javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu certifikata „Grad za mlade“ zajedno sa standardima kvalitete lokalnih politika za mlade koje je potrebno zadovoljiti. Osam je glavnih […]

    today11/03/2021 40

    0%