play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

U Varaždinu odana počast žrtvama zločina u Srebrenici – „Da se ne zaboravi”

Ispred Gradske vijećnice Grada Varaždin, u petak 8. srpnja 2022. godine istaknuta je poruka „Da se na zaboravi“, a odnosi se na stradanje nevinih žrtava u Srebrenici 1995 godine.

Obilježavanju Dana stradanja u Srebrenici organizatorima, članovima Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske za Varaždinsku županiju priključili su se gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković, Zdravka Grđan predsjednica i članovi Gradskog vijeća Grada Varaždina. Komemoraciji se priključio i Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije sa zamjenicom Silvijom Zagorec te predsjednikom skupštine Josipom Križanićem. Uz ostale uzvanike odaslali su jednostavnu poruku solidarnosti s bošnjačkim narodom i nevinim žrtvama rata.

Gradonačelnik Grada Varaždina je tom prilikom istaknuo „sjećamo se tragičnog događaja koji se zbio u srpnju 1995. godine u Bosni i Hercegovini. Taj događaj pokazuje sav besmisao rata. Pogubiti gotovo 8,5 tisuća ljudi je zaista genocid. Nažalost, svijet se nije opametio jer vidimo da imamo sličnu situaciju ponovo sada u Ukrajini. Nažalost, Svijet ne uči iz svojih grešaka. Mi ćemo napraviti sve da se sjećamo ovog čina, groznog genocida koji je počinjen.”

I župan Anđelko Stričak ocijenio je događaj u Srebrenici jednim od najgorih zločina u povijesti Europe. Sjetivši se i drugih ratova na ovim područjima, te rata u Ukrajini, ukazao je na važnost sjećanja na nedužne žrtve te dodao: „okupljeni smo ovdje i šaljemo poruku mira te promišljamo koliko nam je mir neophodan i potreban.”

Predsjednik županijske bošnjačke zajednice Salko Ikanović zahvalio je svima koji su došli iskazati poštovanje prema žrtvama u Srebrenici te zaključio „dokle god postoje oni koji pokušavaju žrtve u Srebrenici i datum počinjena zločina obezvrijediti, reći da se to nije desilo te veličati ljude koji su počinili taj zločin, mi moramo stalno imati obavezu i opominjati da se to više nikada ne desi i da se ne zaboravi.” – zaključio je Ikanović.

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Na brani rijeke Bednje ukrali nekoliko zupčanika

    Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe poduzeća za upravljanje vodama, za kazneno djelo krađe. Prema prijavi, između 15. i  29. ožujka, na brani rijeke Bednje u Velikom Bukovcu, nepoznati je počinitelj demontirao i otuđio nekoliko metalnih konusnih zupčanika koji služe za manipulaciju zapornica brane. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Također, policija je izvijestila o krađi akumulatora iz radnog stroja na […]

    today30/03/2021 61

    0%