play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Općina Petrijanec i ove godine stipendira učenike i studente

Općina Petrijanec i ove godine stipendira učenike i studente kako bi ih potaknula na ostvarivanje što boljeg uspjeha u školi te na uključivanje što većeg broja mladih ljudi na nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Za školsku odnosno akademsku 2021./2022. godinu dodijeljeno je 70 stipendija, a u proračunu Općine za tu je svrhu osigurano 300.000 kuna. Prema definiranim kriterijima, Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je da pravo na stipendiju ima 25 učenika i 45 studenata.

Učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije i izvan nje dobivat će stipendije u iznosu od 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti čija visoka učilišta sjedište imaju na području Međimurske županije 350 kuna mjesečno. Oni studenti koji visoka učilišta polaze izvan Varaždinske i Međimurske županije, na području Republike Hrvatske ili u stranoj državi, dobivat će 600 kuna mjesečno.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna 2021. godine do 30. lipnja 2022. godine, a studentima za razdoblje od 1. listopada 2021. godine do 31. srpnja 2022. godine.

S obzirom na cjelokupnu situaciju s virusom COVID-19 na području Varaždinske županije, ali i šire, ove se godine neće održati potpisivanje ugovora. Učenicima i studentima ugovori su poslani poštom u dva primjerka te su dužni potpisani primjerak ugovora dostaviti u prostorije Općine zajedno s potrebnom dokumentacijom.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec upućuje čestitku svim stipendistima, uz želju da i dalje nastave ostvarivati takve i još bolje rezultate jer samo vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i profesionalnih sposobnosti u mogućnosti smo unapređivati svoju zajednicu.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenička zadruga „Sunce“ Gospodarske škole Varaždin pobjednik 27. smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije

      Između 26 osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije, čije učeničke zadruge su se danas predstavile na XXVII. smotri učeničkih zadruga Varaždinske županije održanoj u Gospodarskoj školi Varaždin prvo mjesto odnijela je učenička zadruga škole domaćina „Sunce“. Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ OŠ Martijanec, dok su treće mjesto osvojili članovi Učeničkoj zadruzi „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ. Ujedno održan je i 9. sajam vježbeničkih tvrtki […]

    today03/05/2024 3

    0%