play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Akcijom „Hodanjem do zdravlja” obilježen Svjetski dan zdravlja

Nedovoljna tjelesna aktivnost zbog sjedilačkog načina obavljanja posla ili preveliko opterećenje poslom, izloženost stresu i životnim navikama štetnim po zdravlje, predstavljaju najčešće uzroke „nezdravog života“.
Upravo je nedovoljna tjelesna aktivnost jedan od velikih javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj, stoga je i pokrenut Nacionalni program „Živjeti zdravo”, čiji su programi i ciljevi usmjereni poboljšanju zdravlja cijele populacije. U sklopu tog programa, a povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja, u subotu je u Sportskom parku u Novom Marofu, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Grada Novog Marofa i gradske Turističke zajednice, održana akcija „Hodanjem do zdravlja” kojoj se odazvalo 40-ak sudionika. Među njima su bili nordijski hodači novomarofske Udruge umirovljenika i Športskog rekreativnog društva Strmec te studenti sestrinstva varaždinskog Sveučilišta Sjever, a hodačima se pridružila i maskota Supersrce. Ni gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, i sam dugogodišnji sportaš, nije propustio priliku provesti subotu aktivno, kako bi i na taj način svojim sugrađanima još jednom ukazao na nužnost zdravoga života, boravka na otvorenom i tjelesne aktivnosti. „Grad Novi Marof partner je u projektu „Živjeti zdravo”, zato se i kod nas provode ovako dobre i korisne akcije. Često govorimo o važnosti kretanja, ali nikad nije previše jer je bavljenje tjelesnom aktivnošću itekako važno za sve nas. Važno je i naše najmlađe uključivati u te aktivnosti, stoga mi je izuzetno drago da je ovdje bilo i dosta naših mališana. Srećom, u Novom Marofu imamo se gdje baviti sportom i rekreacijom i još ću jednom podsjetiti koliko je bila opravdana naša investicija u uređenje sportskog parka. Uredili smo ovaj dio grada nakon punih 40 godina i sad imamo nekoliko sportskih terena, igralište za djecu, street workout park. Uređujemo i staze za hodanje na kojima ćemo postaviti nove sprave, a sve bi trebalo biti gotovo za otprilike mjesec dana” – kazao je gradonačelnik Jenkač.
Staze za hodanje trebale bi biti u punoj funkciji do 10. svibnja kada će se održati još jedna akcija u sklopu projekta „Živjeti zdravo”.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki

    Jednoglasnom odlukom vijećnika na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki za predsjednika Vijeća izabran je Dalibor Jurak. Potpredsjednikom iz redova predstavničke većine izabran je Božidar Tuđan za kojeg je glasala većina vijećnika, dok je Zdravko Hudler jednoglasno izabran za potpredsjednika Vijeća iz redova oporbe. Novi je predsjednik svim vijećnicima čestitao na izboru i poželio im mnogo sreće i uspjeha u naredne četiri godine. " Sjednice Općinskog vijeća ponekad znaju […]

    today18/06/2021 842

    0%