play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Osijek (ipak) bolji od Varteksa

Bumbari poraženi od Osijeka, pred gotovo tri tisuće navijača, u sjajnom ambijentu!

U sjajnom ambijentu stadiona Slobode, gdje navijanje nije stajalo od početka do kraja utakmice, Bumbari su poraženi 3:1 od renomiranog prvoligaša Osijeka. U uvodnom protokolu prije utakmice zlatni atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš, primili su dresove Varteksa, iz ruku Ljubomira Kerekeša.

Osijek se postavio kao dominantija ekipa, što je i logično, jer ih od Varteksa dijele čak tri natjecateljska ranga. Nakon uvodne šanse Hernanija, koji lobom pokušava, u 8. minuti, gosti dolaze u rano vodstvo.

Akcija Osječana išla je kroz sredinu, a na kraju nitko nije pratio Soldu koji prima loptu neometan, prolazi Banfića i plasira za 0:1.

Hladan tuš za navijače Varteksa i ekipu Dražena Beseka u ranoj fazi utakmice, a uskoro je uslijedio i hladan tuš s neba, i pljusak, koji je potrajao gotovo dvadesetak minuta.

Ipak, Varteks se pribrao, Bumbari su zaigrali sigurnije i u par navrata pokazali da nisu inferiorniji u ovom susretu. Unatoč tome velike šanse za domaćina nismo vidjeli, visoko postavljena obrana gostiju uspjela je osujetiti sve pokušaje domaćina.

Od izglednih šansi, možemo izdvojiti odličnu akciju gostiju, u 40. minuti, kada Pušić s desne strane ulazi u kazneni prostor, odlično tuče, ali Banfić brani. Na odbijenu loptu natrčava Hernani, ali pogađa stativu pred praktički praznim golom.

Jedinu ozbiljniju prijetnju Varteks ima u 42. minuti, kada Glavica u gužvi pokušava iznenaditi goste, ali lopta završava u korneru. U nastavku akcije, nakon ubačaja iz kornera, Renan prebacuje glavom do Katanca, koji puca preko gola.

U nastavku Besek kreće bez izmjena u sastavu, a gosti mijenjaju Živkovića za Hernanija. Prvu šansu ima Varteks, Kovačec prolazi po desnoj strani, pronalazi Kanceljaka, koji s 20-ak metara puca preko gola.

Novi ‘hladan tuš’ za Varteks stiže u 61. minuti, kada odlični Jakupović bježi obrani Bumbara, nakon ubačaja Pušića, i matira Banfića. Isti igrač nekoliko minuta kasnije propustio je i povećati vodstvo, i lišiti utakmicu ikakve rezultatske neizvjesnosti, ali pred pranznim golom mu se ‘ukazao’ Katanec i počistio opasnost.

Osječani su izigrali obranu domaćih ,par minuta kasnije, kada Jugović dubinskom  Lima dolazi sam pred golmana i pogađa za 0:3.

Bumbari se nisu predavali, a veliko veselje na stadionu uslijedilo je u 77. minuti, kada Kanceljak ubacuje, a na pravom mjestu je Glavica za 1:3.

Gosti su mogli i povećati svoje vodsto, a u 87. minuti Soldo u čak dva navrata pogađa okvir gola.

U odličnoj šansi za smanjenje vodstva našao se i Kanceljak, u 90. minuti, ali nije uspio realizirati odličnu prigodu.

Varteks je tako zaustavljen na svojem putu u kupu u šesnaestini finala, ali se nije osramotio. Igrali su Varteksovci hrabro, dali svoj maksimum, ali više od poraza – nije išlo.

Bumbari u subotu gostuju u Domašincu, u sklopu 6. kola 3. NL Sjever.

Varteks – Osijek 1:3 (0:1)

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 2.800. Glavni sudac: Filip Dragašević (Zagreb), pomoćni suci: Bruno Geller (Sv. Ivan Zelina), Nikola Kamenarić (Sv. Ivan Zelina).

Strijelci: 0:1 Soldo (9), 0:2 Jakupović (61), 0:3 Lima (73); 1:3 Glavica (77).

Varteks – Banfić, Ptiček, Kukec, Katanec, Mihalinec, Matova, Kukec, Kovačec, Havojić (od 62. Telebar), Renan (od 83. Hrženjak), Kanceljak, Glavica. Trener: Dražen Besek.

Osijek – Malenica, Omerović (od 83. Vrbanac), Jelenić, Hasić, Cvijanović, Soldo, Mikolčić, Bukvić (od 62. Jugović), Pušić (od 71. Lima), Santos, Hernani (od 46. Živković) , Jakupović (od 83. Barić). Trener: Federico Coppitelli.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Svečano obilježena 32. godišnjica osnutka SJP PU Varaždinske „Rode”

    Kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin u Domovinskom ratu u Milčetićevoj ulici u subotu je svečano obilježena 32. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković je zajedno sa zamjenicom župana Silvijom Zagorec položio ruže za 37 poginulih i nestalih policajaca i tako odao počast onima čini je neizmjeran doprinos u oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu. Svečanosti su uz članove obitelji […]

    today20/03/2023 89

    0%