play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin dobio Europski trg

Varaždinski trg koji je godinama bio neuređen i ruglo u centru grada, a kojeg su Varaždinci kolokvijalno zvali Habdelićev trg jer je bio vezan uz Ulicu Jurja Habdelića, službeno je dobio svoje ime: Europski trg. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je u četvrtak prisustvovao postavljanju table s imenom trga te je tom prilikom izjavio: „Grad Varaždin, koji je oduvijek bio sastavni dio Europe po svojem povijesnom i prije svega kulturološkom nasljeđu, postavljanjem ploče s imenom Europe želi istaknuti svoju prošlost, ali i budućnost kao modernog europskog grada.“ Uz djelatnike Crtorada, tablu je pričvrstio pročelnik UO za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički.

Europski trg sada predstavlja jedan od najljepših javnih prostora u Varaždinu, smješten je uz park – Šetalište Vatroslava Jagića te je u neposrednoj blizini varaždinske povijesne jezgre, palače Zakmardy i katedrale.

Projekt uređenja trga ušao je u uži odabir na godišnjem natječaju arhitektonskih ostvarenja koje organizira Udruga hrvatskih arhitekata (UHA) i nominiran je za godišnju nagradu hrvatskih arhitekata, u kategoriji Bernardo Bernardi. Proglašenje pobjednika bit će krajem svibnja. Više o natječaju na poveznici: https://uha.hr/godisnja-izlozba-ostvarenja-u-2023-nominacije-za-uha-ine-nagrade/.

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Razno

    Podrška inicijativi za proglašenje Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora

    „Varaždinska županija u potpunosti podržava inicijativu za proglašenje Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora. Živimo u kraju velike bioraznolikosti, a cilj nam je očuvati ga za sljedeće generacije kako bi i oni mogli uživati u ovim prirodnim ljepotama” – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec na samom početku znanstveno-stručnog skupa „Ivanščica, Strahinjščica, Maceljska gora i Ravna gora – park prirode Republike Hrvatske“, koji je održan u Županijskoj […]

    today27/10/2021 24

    0%