play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Varaždin dobio Europski trg

Varaždinski trg koji je godinama bio neuređen i ruglo u centru grada, a kojeg su Varaždinci kolokvijalno zvali Habdelićev trg jer je bio vezan uz Ulicu Jurja Habdelića, službeno je dobio svoje ime: Europski trg. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je u četvrtak prisustvovao postavljanju table s imenom trga te je tom prilikom izjavio: „Grad Varaždin, koji je oduvijek bio sastavni dio Europe po svojem povijesnom i prije svega kulturološkom nasljeđu, postavljanjem ploče s imenom Europe želi istaknuti svoju prošlost, ali i budućnost kao modernog europskog grada.“ Uz djelatnike Crtorada, tablu je pričvrstio pročelnik UO za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički.

Europski trg sada predstavlja jedan od najljepših javnih prostora u Varaždinu, smješten je uz park – Šetalište Vatroslava Jagića te je u neposrednoj blizini varaždinske povijesne jezgre, palače Zakmardy i katedrale.

Projekt uređenja trga ušao je u uži odabir na godišnjem natječaju arhitektonskih ostvarenja koje organizira Udruga hrvatskih arhitekata (UHA) i nominiran je za godišnju nagradu hrvatskih arhitekata, u kategoriji Bernardo Bernardi. Proglašenje pobjednika bit će krajem svibnja. Više o natječaju na poveznici: https://uha.hr/godisnja-izlozba-ostvarenja-u-2023-nominacije-za-uha-ine-nagrade/.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Odgojiteljice Dječjeg vrtića Zeko na tečaju u Španjolskoj

  Odgojiteljice Jasminka Mumlek i Željka Medenjak sudjelovale su na Erasmus+ strukturiranom tečaju u predivnom gradu Alicante na jugu Španjolske. Dječji vrtić Zeko i u pandemiji nastavlja europske mobilnosti i usavršavanje stručnog kadra, ovog puta u okviru projekta “KOOKOS - Kompetentni odgojitelj za kvalitetan odgojno-obrazovni sustav”. Na tečaju "Mindfulness & meditation: outdoor and relaxation education” koji se održavao od 11.-17.07.2021., sudjelovale su odgojiteljice Jasminka Mumlek i Željka Medenjak iz Dječjeg vrtića […]

  today28/07/2021 140

  0%