play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

16. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića

U subotu, 21. kolovoza, održat će se 16. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Manifestacija počinje u 14:45 sati, kada će se poginulim hrvatskim braniteljima odati počast prigodnom komemoracijom kod spomen obilježja u Kamenici, a potom u 15 sati i na njihovim posljednjim počivalištima na kameničkom groblju. Svečanost otvaranja memorijala bit će u 17 sati na sportskom igralištu u Jerovcu, nakon čega će revijalnu utakmicu odigrati dvije momčadi djece, dok će pozivni seniorski malonogometni turnir započeti u 18 sati. Podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 21 sat. Kotizacije za turnir nema, pobjedniku će pripasti prijelazni i pokal u trajno vlasništvo, drugo i trećeplasirani osvajaju pokale, a nagrade će biti uručene i najboljem strijelcu i golmanu. Aktualni pobjednik turnira je MNK Drvodjelac Ivanec. Memorijal organiziraju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec, u suradnji s udrugom Branitelji Hrvatske Lepoglava, a pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Ivanec i Grad Lepoglava.

Zbog epidemiološke situacije cjelokupna je manifestacija, uključivo i malonogometni turnir, pozivnog karaktera. Memorijalni turnir jedno je u nizu događanja kojima UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec obilježava 30. obljetnicu stradavanja vukovarskih branitelja i civila.

Stjepan Vusić iz Jerovca poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić iz Žarovnice, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki su ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih agresora na farmi Ovčara kod Vukovara. Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991. godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Posjetite ove subote Dan otvorenih vrata udruga u Maruševcu!

  U povodu Međunarodnog dana suradnje i Svjetskog dana stanovništva koji se obilježava 11. srpnja, Udruga žena Maruša u suradnji s Općinom Maruševec po prvi put organizira manifestaciju Dan otvorenih vrata udruga! Cilj manifestacije je građanima i široj javnosti približiti aktivnosti, programe i projekte od interesa za opće dobro koje udruge provode na području Općine Maruševec, kroz organizaciju prigodnog druženja te otvaranjem vrata udruga svim zainteresiranim građanima. Dan otvorenih vrata udruga […]

  today10/07/2021 20