play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Županijski vijećnik Tin Jurak na Kongresu Mladeži Europske pučke stranke

Županijski vijećnik i predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak sudjelovao je na XIV. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) u Portugalu, na kojem je izabrano novo Predsjedništvo na dvogodišnje razdoblje.
Za potpredsjednicu je izabrana međunarodna tajnica Mladeži HDZ-a Tea Jerković, čime je Mladež HDZ-a ponovno zastupljena u Predsjedništvu najsnažnije političke organizacije mladih u Europi.
Na Kongresu su sudjelovali izaslanici političkih stranaka okupljenih unutar YEPP-a, među kojima je i Mladež HDZ-a, a uz potpredsjednika nacionalne Mladeži HDZ-a Juraka, nazočili su i zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a Domagoj Ćorić, predsjednica Nacionalnog odbora Marina Matković, glavna tajnica Judita Emić, međunarodna tajnica Tea Jerković i potpredsjednik Josip Gojak.
“Izbor međunarodne tajnice Mladeži HDZ-a u Predsjedništvo Mladeži Europske pučke stranke, najvećeg političkog pomlatka mladih u Europi, velik je uspjeh koji je još jedan dokaz kontinuiranog angažmana i relevantnosti Hrvatske demokratske zajednice i Mladeži HDZ-a u Europi. Mladež HDZ-a će i dalje aktivno odgovarati na važna pitanja poput demografskih izazova današnjice te pitanja obrazovanja i zapošljavanja. Naša generacija ima odgovornost pronaći inovativne odgovore na ta pitanja kao i na velike društvene i političke promjene s kojima se danas suočavamo” rekao je Jurak.
Uz izbor novog Predsjedništva, nazočni izaslanici su raspravljali o brojnim važnim temama, statutarnim izmjenama u organizaciji, a održane su i tri panel rasprave – o budućnosti desnog centra u Europi, transformaciji europskog gospodarstva te geopolitičkom položaju Europske unije.  Mladež Europske pučke stranke je najutjecajnija i najveća politička organizacija mladih u Europi koja je prisutna u svim zemljama Europske unije. Mladež HDZ-a ponovno je zastupljena u najvišem tijelu ove organizacije što je jasan pokazatelj značaja naše stranke na europskoj razini te potvrda kontinuiranog rada i istaknutih rezultata koje naša stranka predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem ostvaruje, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Od 2. kolovoza primaju se zahtjevi za elektroničke osobne iskaznice druge generacije

  Zahtjevi za izdavanje e-osobne iskaznice primat će se do četvrtka, 29. srpnja do 15 sati, a u petak, 30. srpnja građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica zbog prilagodbe proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD), stoji u priopćenju. Iz MUP-a su pojasnili da su zbog izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica […]

  today28/07/2021 125

  0%