play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Županijski vijećnici obišli gradilište dvorca Opeka u Vinici

Gradilište dvorca Opeka u Vinici, gdje traje rekonstrukcija povijesnog zdanja koje će biti sjedište Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi,  obišli su vijećnici Županijske skupštine Varaždinske županije. Kako napreduju radovi, vijećnici su se uvjerili zajedno sa županom Anđelkom Stričakom, zamjenicom Silvijom Zagorec i suradnicima, predsjednikom Županijske skupštine dr. sc. Josipom Križanićem, predsjednikom Općinskog vijeća Vinice i saborskim zastupnikom Predragom Štromarom, načelnikom Vinice dr. sc. Branimirom Štimecom i ravnateljem Srednje škole Arboretum Opeka Draganom Brkićem. Ulaganje se odvija u sklopu EU projekta punog naziva Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi Arboretum Opeka Vinica. “Sa županijskim vijećnicima smo obišli gradilište, jer imaju pravo znati na što se troše proračunska sredstva. Sve nas veseli što smo napokon došli do faze u kojoj se uređuju krovovi. U obnovu dvorca Opeka ulaže se 10 milijuna eura, a još šest milijuna eura vrijedan je projekt uspostave samog Centra kompetentnosti. To dovoljno govori o vrijednosti ove investicije, a tome treba dodati i projekt revitalizacije samog arboretuma, zaštićenog spomenika parkovne arhitekture, čija je procijenjena vrijednost oko 10 milijuna eura. Dakle, ovdje na području Općine Vinica ukupno ulažemo oko 25 milijuna eura. Vrijednost cijelog područja dodatno će se podići uspostavom Centra kompetentnosti, koji će ujedno biti nadogradnja svim našim poljoprivrednim proizvođačima, što će biti dodatan iskorak. Posebno nas veseli što raste broj učenika upisanih u Srednju školu Arboretum Opeka. I dok je 2021. godine bilo upisano stotinjak učenika, ove godine očekujemo upis 180 učenika, što je rast od gotovo sto posto” istaknuo je župan Stričak.

“Možemo poručiti mještanima da će ovaj dvorac biti i ljepši nego što ga pamte, a da će učenici imati stvarno vrhunske uvjete za učenje” naveo je predsjednik Općinskog vijeća Vinice i saborski zastupnik Štromar.

Načelnik dr. sc. Štimec zahvalio je svima koji su podržali ovaj projekt, koji je jako vrijedan za Općinu, ali i Varaždinsku županiju te državu.

Ravnatelj SŠ Arboretum Opeka Brkić napomenuo je da škola ovime dobiva dodatnu infrastrukturu.  “Dvorac je namijenjen učenicima, a u njemu će se nalaziti specijalizirane učionice i laboratoriji, što nam daje dodatan prostor. Škola ima kapacitet za oko 150 učenika, a nadamo se da ćemo taj broj povećati s obzirom na interes za poljoprivredu. Imamo stalni rast broja upisanih učenika te nastojimo doći do brojke od 200” naveo je ravnatelj Brkić.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%