play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom.

Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za vrsne sportašice danas priredio prijem u Županijskoj palači.
Nije nimalo lako postati državni prvak, no još je teže obraniti tu titulu. Zato čestitam na ovom velikom uspjehu za vas, za vaš klub, ali i za našu Varaždinsku županiju. Sport je iznimno bitan za razvoj djece i mladih, pa zato posebnu podršku pružamo sportskim programima i aktivnostima namijenjenima upravo njima. Među njima je i financijska podrška Centru izvrsnosti u rukometu za djevojčice, čiji je nositelj upravo Ženski rukometni klub Koka Varaždin. Ne sumnjam da je pred ovom i drugim generacijama mladih rukometašica još niz sjajnih sezona – istaknuo je župan Stričak.

Rukometašice i direktor ŽRK Koka Damir Premužić priredili su iznenađenje: županu su poklonili zlatnu medalju koju je s oduševljenjem primio.
U Klubu okupljamo djevojčice iz cijele Varaždinske županije. Osim titule državnih prvakinja, u ovoj natjecateljskoj sezoni su još dvije naše selekcije bile na završnici državnoga prvenstva. To govori da Centar izvrsnosti za ženski rukomet, koji smo zajedno s vama pokrenuli prije dvije godine, već sad daje rezultate – istaknuo je Premužić.

Trenerica Maja Čop Andesilić zahvalila je županu na prijemu i istaknula na što je posebno ponosna.
Djevojke nisu dobile pohvale samo za borbenost na terenu, nego i iznimno puno pohvala od drugih trenera i roditelja koji su nas doslovno zaustavljali i isticali kako su pristojne, vesele, složne i spremne pomoći drugima – otkrila je Maja Čop Andesilić.

Djevojkama i trenerici čestitao je i Marijan Dugandžić ispred Sportske zajednice Varaždinske županije.
Ovo je drugi vrhunski rezultat zaredom, što govori da je plod vašeg zalaganja i stručnog rada te dobrog vodstva Kluba. Svakodnevno čitamo i čujemo da su nam djeca neaktivna, ne bave se sportom, nisu u prirodi. Svako ulaganje u mlade, posebno u sportske škole i edukacije trenera dugoročno su najisplativije, jer se vraćaju toj djeci i cijelom društvu – zaključio je Marijan Dugandžić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Traju radovi na sanaciji klizišta u Gaveznici i Muričevcu

  Početak godine, unatoč zimskom vremenu, u Gradu Lepoglavi u znaku je građevinskih radova. Na dvije lokacije – na području naselja Muričevec i području Gaveznice, traju radovi na sanaciji dvaju klizišta. „- I u novoj smo godini, s njenim početkom, nastavili smo s radovima na uređenju komunalne i društvene infrastrukture. Najveći građevinski zahvati trenutno se izvode u okviru sanacije klizišta nastalih uslijed potresa i kasnijih vremenskih utjecaja. Saniramo ih kako bismo zaustavili njihovo […]

  today09/02/2023 24

  0%