play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za nogometaše Druge gimnazije Varaždin

Ekipa mladića  iz Druge gimnazije Varaždin je na nedavno održanom Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu koje se održalo u gradu Rabatu u Maroku osvojila veliko i značajno treće mjesto.

Kapetan ekipe Niko Blaguški opisao je tijek samog natjecanja i protivničke ekipe s kojima su se susreli te se u ime ekipe zahvalio svima koji su zaslužni za osvajanje ove medalje, a posebno je pohvalio dečke koji su se lavovski borili na prvenstvu. Povodom ovog velikog uspjeha, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za članove ekipe. “Osim ovog sjajnog rezultata, bitno je naglasiti da je ovo jedan od najljepših poklona kojeg su naši sugrađani mogli dobiti uoči jednog od najvažnijih državnih blagdana – Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja, vi sigurno ne bi imali prilike sudjelovati na tom prestižnom natjecanju i osvojiti treće mjesto. Na početku ovog mandata naglasio sam da gradimo sustav jednakih šansi, zavidnu obrazovnu infrastrukturu i da potičemo sve naše učenice i učenike da budu što motiviraniji te da sudjeluju na svim natjecanjima koja im se pružaju. Medalje koje osvajate govore u prilog tome da smo na dobrom putu. Ova bronca je za sve nas zlato!” rekao je župan.

Čestitke je  u ime svih gradonačelnika i načelnika uputio i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. ” Sretan sam što vas je tako puno iz grada Varaždina, od 19 igrača 9 je Varaždinaca. I radi toga, ali i da podržimo cijelu vašu ekipu igrača iz naše Varaždinske županije, Grad Varaždin odlučio je financijski pomoći i omogućiti vam odlazak u Maroko jer znamo koliko vam je bilo važno da odete tamo. Uvijek ćemo, koliko god možemo, podržavati sportaše, pogotovo one vrhunske, u što i vi spadate. Grad Varaždin je drugi od svih gradova u Hrvatskoj po rangu izdvajanja za sport iz proračuna. Svake godine povećavamo sredstva Zajednici sportskih udruga, pa smo tako u zadnje dvije godine već skoro 20 posto podigli iznose da naši klubovi i treneri mogu raditi i da možete postizati ovakve rezultate. Ponosni smo što ste u najboljem svjetlu predstavili baštinu i kulturu naše zemlje i što doprinosite promociji našeg grada kao grada sporta, ali i grada – prijatelja djece. Čestitam vam na odličnom uspjehu – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek čestitao je mladim nogometašima te im poželio puno uspjeha i u daljnjem školovanju. “Uvažavajući ove nogometne uspjehe, moram vas podsjetiti da ste ipak gimnazijalci. Uz ovaj talent i vještine koje imate u nogometu, budite i dobri učenici. Diploma nikad nije na odmet. Jedan od poznatih nogometaša u Hrvatskoj, bivši kapetan Dinama i hrvatske reprezentacije – Zvonimir Boban, bio je izvrstan nogometaš, ali je završio fakultet. Želim vam da uz sve ove uspjehe, isto tako budete uspješni i na fakultetu kojeg ćete upisati” rekao je Huđek te dodao da vjeruje da im je boravak u Maroku bio zanimljiv i da su osim radnog dijela imali prilike upoznati državu te da su stekli nova prijateljstva i u sebe ugradili dodatni natjecateljski duh.

Da je nogomet nešto po čemu smo prepoznatljivi u svijetu naglasio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić. ” Danas opet moramo biti ponosni i nekako smo već naučili kada dođemo na neku veliku završnicu da se iz te završnice, kao Hrvatska, vratimo s medaljama. Nakon bronce u Kataru, vratili su se naši dečki s broncom iz Maroka. Nogomet je nešto što posebno spaja ljude, nešto po čemu smo stvarno poznati. Kao predsjednik Županijskog nogometnog saveza, gdje imamo gotovo 6 tisuća registriranih igrača, a kao Hrvatski nogometni savez gdje je ukupno 130 tisuća registriranih igrača koji se bave nogometom, mi smo jedna najmasovnija organizacija i u ime te organizacije ja vam čestitam i želim vam puno uspjeha u daljnjoj karijeri” rekao je Horvatić.

Prijemu su prisustvovali i dr.sc. Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, mr.sc. Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i član Odbora ljetnih sportskih olimpijskih sportova Hrvatskog olimpijskog odbora kao i treneri momčadi Dario Kos i Goran Labaš te ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Višnja Horvat i bivša ravnateljica Zdravka Grđan kojoj se trener Dario Kos u ime svih igrača zahvalio na dosadašnjoj suradnji i podršci u njihovim sportskim natjecanjima.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sin prijetio policajcima smrću, a njegov 91-ogodišnji otac krenuo na njih sjekirom

  U srijedu, 24. srpnja u 8 sati policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su dojavu građanina da 65-godišnjak krši mjeru opreza uspostavljanja kontakta s njim te mu šalje poruke. Postupajući po dojavi, dvojica policijskih službenika zatekla su 65-godišnjaka na dvorištu obiteljske kuće te ga pozvali da im priđe radi obavljanja razgovora na okolnosti kršenja mjere. Isti se oglušio na pozive te se počeo udaljavati prema kući, zbog čega mu je […]

  today25/07/2024 3

  0%