play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak održao sastanak s predsjednicima sindikata hitne medicine

Župan Anđelko Stričak i njegovi suradnici održali su danas u Županijskoj palači u Varaždinu sastanak s predsjednikom Hrvatskog sindikata hitne medicine Danijelom Šotom, predsjednikom Udruge Hitna uživo 194 Tomislavom Petrušićem, predsjednikom Sindikata Zajedno Krešimirom Kušecom i njihovim suradnicima.

 

– Iz Hrvatskog sindikata hitne medicine kontaktirali su nas u četvrtak i zatražili sastanak vezano uz njihove pritužbe na rad ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ranije, prošli ponedjeljak primili smo i dopis Sindikata Zajedno, a njihove pritužbe su upućene nadležnim institucijama na postupanje. Danas smo održali jedan od prvih sastanaka. Upravo zbog pacijenata i zaposlenika naših zdravstvenih ustanova važno je održavati dijalog – rekao je župan Stričak nakon sastanka.

Napomenuo je da je svima cilj da naše zdravstvo bude što bolje i kvalitetnije. – Pri donošenju županijskog proračuna za 2023. godinu naglasio sam da će ovo biti godina zdravstva budući da je od 230 milijuna eura, 49,7 posto ili polovica proračuna namijenjena za potrebe u zdravstvu, što se odnosi na izgradnju potrebnog zdravstvenog prostora, na nabavu medicinske i druge opreme, kao i na specijalizacije naših liječnika – naveo je Stričak.

 

– Sindikati su me izvijestili o primjedbama djelatnika na rad ravnatelja Smoljanca te sam ih zamolio da pritužbe dostave u pisanom obliku. Odmah po primitku ću zatražiti očitovanje nadležnih institucija, kao i očitovanje Upravnog vijeća koje imenuje i razrješuje ravnatelja. Zakon propisuje na koji način se ravnatelj imenuje, a isto tako i zbog čega ga je moguće razriješiti – istaknuo je župan Stričak.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Koncertom “Domovinu ljubim pjesmom” započeo projekt KUT u Varaždinskim Toplicama

    U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama. Radi se o projektu u sklopu kojeg će se, do početka lipnja ove godine, održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica. Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili […]

  today02/03/2024 3

  0%