play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak održao sastanak s predsjednicima sindikata hitne medicine

Župan Anđelko Stričak i njegovi suradnici održali su danas u Županijskoj palači u Varaždinu sastanak s predsjednikom Hrvatskog sindikata hitne medicine Danijelom Šotom, predsjednikom Udruge Hitna uživo 194 Tomislavom Petrušićem, predsjednikom Sindikata Zajedno Krešimirom Kušecom i njihovim suradnicima.

 

– Iz Hrvatskog sindikata hitne medicine kontaktirali su nas u četvrtak i zatražili sastanak vezano uz njihove pritužbe na rad ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ranije, prošli ponedjeljak primili smo i dopis Sindikata Zajedno, a njihove pritužbe su upućene nadležnim institucijama na postupanje. Danas smo održali jedan od prvih sastanaka. Upravo zbog pacijenata i zaposlenika naših zdravstvenih ustanova važno je održavati dijalog – rekao je župan Stričak nakon sastanka.

Napomenuo je da je svima cilj da naše zdravstvo bude što bolje i kvalitetnije. – Pri donošenju županijskog proračuna za 2023. godinu naglasio sam da će ovo biti godina zdravstva budući da je od 230 milijuna eura, 49,7 posto ili polovica proračuna namijenjena za potrebe u zdravstvu, što se odnosi na izgradnju potrebnog zdravstvenog prostora, na nabavu medicinske i druge opreme, kao i na specijalizacije naših liječnika – naveo je Stričak.

 

– Sindikati su me izvijestili o primjedbama djelatnika na rad ravnatelja Smoljanca te sam ih zamolio da pritužbe dostave u pisanom obliku. Odmah po primitku ću zatražiti očitovanje nadležnih institucija, kao i očitovanje Upravnog vijeća koje imenuje i razrješuje ravnatelja. Zakon propisuje na koji način se ravnatelj imenuje, a isto tako i zbog čega ga je moguće razriješiti – istaknuo je župan Stričak.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  GDCK Ivanec započinje sa provođenjem projekata „Pomoć u kući 2023.“

  Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je s Gradom Ivanec, Općinom Maruševec i Općinom Donja Voća, odnosno jedinicama lokalne samouprave koji su bili partneri u projektu „Zaželi- Aktivne u zajednici II“ 01.06.2023. godine krenulo u provedbu projekata „Pomoć u kući na području Grada Ivanca 2023.“, „Pomoć u kući na području Općine Maruševec 2023.“ i „Pomoć u kući na području Općine Donja Voća 2023.“. Navedene jedinice lokalne samouprave prepoznale su veliku potrebu […]

  today02/06/2023 1

  0%