play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak i pročelnik Huđek u pratnji ravnateljice obišli radove na Medicinskoj školi Varaždin

Medicinsku školu u Varaždinu obišli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te su u pratnji ravnateljice mr.sc. Mirjane Grabar Kruljac i predstavnika izvođača radova obišli same radove na rekonstrukciji i dogradnji Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Radovi su inače vrijedni 42 milijuna kuna, a od toga se 30 milijuna financira iz europskih sredstava dok preostalih 12 milijuna kuna daje Varaždinska županija kao osnivač.

Župan Stričak je izrazio zadovoljstvo viđenim. „Radi se o velikome iskoraku u obrazovanju zdravstvenih djelatnika koji će ovime osim teoretskog dobiti znatno veće praktično znanje i iskustvo. Kada govorimo o svim našim investicijama, bitno je naglasiti da uvijek iza svega stoje ljudi. A iza ovog našeg, županijskog obrazovnog sustava stoji resorni pročelnik Huđek, njegov tim, svi ravnatelji, naši profesori, učitelji i učiteljice koji zaista daju sve od sebe da naši osnovnoškolci i srednjoškolci steknu što više znanja, vještina, iskustva koje će im biti potrebni u njihovom životu. Eto, četiri mjeseci nakon potpisivanja ugovora, radovi su u punom zamahu i mi smo zadovoljni”- rekao je župan Stričak.

Pročelnik Miroslav Huđek naglasio kako nakon dvadeset godina ovdje niče jedan prekrasan objekt koji će imati sve naznake jednog medicinskog kampusa. „Ova škola imati će globalnu konkurentnost. Prije tri godine kad je proglašena regionalnim centrom bila je najbolja i danas je najbolja medicinska škola u Hrvatskoj, a ovaj projekt to samo potvrđuje” – zaključio je pročelnik Huđek.

Ravnateljica Medicinske škole mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac zahvalila se Varaždinskoj županiji na podršci te je naznačila kako je Medicinska škola Varaždin poznata po svojoj kvalitetnoj naobrazbi zdravstvenih djelatnika dugi niz godina. „Sada govorimo o nadstandardu u našoj školi po završetku ovog projekta. Djeci će biti omogućen topli obrok u školskom restoranu i svi drugi benefiti koje jedan takav centar izvrsnosti u zdravstvu mora imati. Nadamo se da ćemo s idućom školskom godinom iza sebe imati jedan lijepi velik objekt kakav dolikuje našoj instituciji i to nas jako veseli” – rekla je ravnateljica škole.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Žalba u postupku natječaja za zbrinjavanje otpada u Brezju privremeno zaustavila međunarodni natječaj

  U dosadašnjem tijeku međunarodnog natječaja za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje pristigla je žalba T&H invest-a iz Varaždina. Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, natječaj je privremeno obustavljen,  do rješenja Državne komisije za kontrolu postupka javne najave (DKOM).  Gradonačelnik Varaždin Neven Bosilj putem priopćenja je rekao, citiramo:: "U ovom se slučaju radi se o starim i svima poznatim akterima u rješavanju baliranog otpada čiju sam opstrukciju i žalbe […]

  today11/08/2022 19

  0%