play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Stričak i pročelnik Huđek u pratnji ravnateljice obišli radove na Medicinskoj školi Varaždin

Medicinsku školu u Varaždinu obišli su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te su u pratnji ravnateljice mr.sc. Mirjane Grabar Kruljac i predstavnika izvođača radova obišli same radove na rekonstrukciji i dogradnji Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Radovi su inače vrijedni 42 milijuna kuna, a od toga se 30 milijuna financira iz europskih sredstava dok preostalih 12 milijuna kuna daje Varaždinska županija kao osnivač.

Župan Stričak je izrazio zadovoljstvo viđenim. „Radi se o velikome iskoraku u obrazovanju zdravstvenih djelatnika koji će ovime osim teoretskog dobiti znatno veće praktično znanje i iskustvo. Kada govorimo o svim našim investicijama, bitno je naglasiti da uvijek iza svega stoje ljudi. A iza ovog našeg, županijskog obrazovnog sustava stoji resorni pročelnik Huđek, njegov tim, svi ravnatelji, naši profesori, učitelji i učiteljice koji zaista daju sve od sebe da naši osnovnoškolci i srednjoškolci steknu što više znanja, vještina, iskustva koje će im biti potrebni u njihovom životu. Eto, četiri mjeseci nakon potpisivanja ugovora, radovi su u punom zamahu i mi smo zadovoljni”- rekao je župan Stričak.

Pročelnik Miroslav Huđek naglasio kako nakon dvadeset godina ovdje niče jedan prekrasan objekt koji će imati sve naznake jednog medicinskog kampusa. „Ova škola imati će globalnu konkurentnost. Prije tri godine kad je proglašena regionalnim centrom bila je najbolja i danas je najbolja medicinska škola u Hrvatskoj, a ovaj projekt to samo potvrđuje” – zaključio je pročelnik Huđek.

Ravnateljica Medicinske škole mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac zahvalila se Varaždinskoj županiji na podršci te je naznačila kako je Medicinska škola Varaždin poznata po svojoj kvalitetnoj naobrazbi zdravstvenih djelatnika dugi niz godina. „Sada govorimo o nadstandardu u našoj školi po završetku ovog projekta. Djeci će biti omogućen topli obrok u školskom restoranu i svi drugi benefiti koje jedan takav centar izvrsnosti u zdravstvu mora imati. Nadamo se da ćemo s idućom školskom godinom iza sebe imati jedan lijepi velik objekt kakav dolikuje našoj instituciji i to nas jako veseli” – rekla je ravnateljica škole.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Kod Spomen križa u Dravskoj park šumi odana počast žrtvama likvidacija Drugog svjetskog rata i poraća

  Uoči  blagdana Svih svetih kod Spomen križa u Dravskoj park šumi u Varaždinu odana je počast žrtvama likvidacija Drugog svjetskog rata i poraća. Kao i prijašnjih godina odavanje počasti su organizirali  članovi Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava Varaždin, a zajednički vijenac Grada Varaždina i Varaždinske županije položili su zamjenica župana Silvija Zagorec i Damir Laljek, gradski vijećnik  dok je u ime Ministarstva branitelja počast odala Ivana Horvat, […]

  today28/10/2022 51

  0%