play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Čačić zahvalio se volonterima koji su pomagali unesrećenima nakon razornog potresa

Kako bi im odali zahvalu i poštovanje na njihovom volontiranju  u Sisačko moslavačkoj županiji prilikom pomaganja unesrećenima nakon razornog potresa, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i saborska zastupnica Natalija Martinčević priredili su prigodni prijem za desetak volontera koji su na terenu proveli najveći broj dana i odradili najveći posao. Osim prigodnih zahvalnica i poklona s domaćim proizvodima, župan Čačić je iz svog osobnog fonda kojeg je osnovao odrekavši se plaće prilikom obavljanja dužnosti župana, svakom volonteru dao i novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna. Naime, krajem prošle godine Sisačko-moslavačku županiju pogodio je razorni potres koji je mnoge građane ostavio bez krova nad glavom, a strašne psihološke posljedice nesretni građani osjećaju još i danas.

U tim danima svaka pomoć je dobrodošla, a među prvima koji su priskočili u pomoć bili su volonteri Društva Crvenog križa Varaždinske županije. Naime, manje od dvadeset i četiri sata  nakon potresa Tim za krizna stanja Društva Crvenog Križa  Varaždinske Županije od sedam volontera pod vodstvom ravnatelja Nebojše Buđanovca već je bio na terenu u petrinjskoj vojarni i okolnim selima te je pomagao najteže pogođenim stanovnicima. Volonteri Crvenog križa Varaždinske županije prvi su dakle obišli neka od najteže pogođenih sela i donijeli pritom prve namirnice njihovim stanovnicima. Također, Tim za krizna stanja rješavao je neke od najdramatičnijih kriznih situacija tih prvih dana. Odavši im priznanje i zahvalnost, župan Čačić je naglasio kako Županija mora biti ponosna na takve ljude.

– Aktivnosti koje ste Vi, dragi volonteri provodili na području Petrinje i okolnih sela poput pružanja psihosocijalne pomoći, dostava namirnica i odjeće, prikupljanje potreba i prijava štete te pomaganje životinjama je zaista za svaku pohvalu. Pokazali ste svoju humanost, empatiju i nesebičnost. Prvi ste se odazvali u pomoć i red je da Vam se na ovaj način zahvalimo. Vaših odrađenih pet tisuća volonterskih sati je zaista impresivno. Na Vas se uvijek može računati, uostalom to ste nebrojeno puta dokazali, sudjelujući u kriznim situacijama, kao što su poplave, potresi, migrantska kriza te kriza s koronavirusom. Uostalom zasluženo ste prošle godine dobili i Državnu nagradu za humanitarni rad- rekao je župan Čačić.

Zahvalivši se županijskim dužnosnicima na prijemu, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac je naznačio kako je u prva dva mjeseca ove godine ukupno pedeset volontera društva provelo preko pet tisuća volonterskih sati u Petrinji i okolici.

Prvi smo broju volonterskih sati i time se ponosimo. Ovom prilikom se posebno zahvaljujem Varaždinskoj županiji na fantastičnoj suradnji  i na sustavnom podržavanju u svim našim projektima. Hvala Hrvatskom Crvenom križu i svim volonterima koji često riskiraju svoje zdravlje, nekad i život jer ne žele da drugi pate – rekao je Buđanovac.

Volonterka Martina Dugonjić je istaknula važnost pomaganja te je rekla kako uopće nije dvoumila da li ići na područje izazvano potresom ili ne.

– Svima se to može dogoditi i zato trebamo pokazati hrabrost, solidarnost i humanost – rekla je Martina Dugonjić.

Napomenimo, kako su se volonteri Društva Crvenog križa Varaždinske županije posebno iskazali u proljeće prošle godine kada su na inicijativu saborske zastupnice Natalije Martinčević sudjelovali u podjeli besplatnih obroka najugroženijim građanima naše Županije.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  Ukupni pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića je Dječji vrtić Novi Marof

  U novomarofskom športskom parku održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Novi Marof 2023., a ukupni pobjednik je Dječji vrtić Novi Marof. Na festivalu je sudjelovalo 250 djevojčica i dječaka koji su se natjecali u nekoliko olimpijskih disciplina. U utrci djevojčica na 60 metara prvo mjesto je osvojila Josipa Horvat iz DV Bmbi, druga je Vinka Petrić iz DV Novi Marof, a treća Petra Posavec iz DV Vlakić. Kod dječaka […]

  today01/06/2023

  0%