play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Savezne Republike Njemačke Christiana Hellbacha

U nastupnom posjetu Varaždinskoj županiji boravio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. sc. Christian Hellbach sa suradnicima, a u Županijskoj palači ugostio ga je župan Anđelko Stričak sa svojim suradnicima. Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici veleposlanik je izrazio zadovoljstvo posjetom Varaždinu i Varaždinskoj županiji te je istaknuo kako ovaj grad i županija imaju mnogo toga za pokazati na mnogobrojnim područjima.  “Razgovarali smo prije svega o suradnji  između Hrvatske i Njemačke, ali i Varaždinske županije te Njemačke. Fokus je stavljen na razvoj obnovljivih izvora energije jer Njemačka kao država ima velike potrebe na tom području. Upravo Hrvatsku vidimo kao potencijalnog partnera, ona može postati izvoznik energije. Dobio sam i zanimljive informacije o stanju u poljoprivredi u županiji, ali i o razvoju na području visokog obrazovanja te moram pohvaliti ulaganja. Vjerujem kako je ulaganje u obrazovanje važan preduvjet za razvoj Varaždinske županije”  rekao je veleposlanik.

Župan Stričak se zahvalio veleposlaniku na posjeti te mu je ukratko predstavio Varaždinsku županiju kao i razvojne projekte koji se provode ili pripremaju “Savezna Republika Njemačka bila nam je od velike pomoći kada smo početkom devedesetih  krenuli putem samostalnosti i neovisnosti, a isto tako i na putu članstva u euroatlantskim asocijacijama. Također s Njemačkom nas vežu i naši sugrađani koji žive i rade u njoj, ali i brojne tvrtke koje investiraju, tj. svoje proizvodne pogone grade kod nas. Tijekom ove ili iduće godine započet će dvije velike investicije vrijedne oko 170 milijuna eura, a to su Knauf Insulation i Metalna industrija Varaždin. To su zasigurno trenutno dvije najveće investicije u našoj županiji. Razgovor je bio koristan, usuglasili smo se da ćemo u tom smjeru i nastaviti te se zahvaljujem veleposlaniku na posjeti” rekao je župan Stričak.

Uz župana prijemu su nazočili i Tanja Martinec, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Varaždinske županije, Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te dr. sc. Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dok je uz veleposlanika prisutna bio Igor Kolman, voditelj Odjela za odnose s javnošću Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Međunarodni dan ljudskih prava: „U Varaždinskoj županiji više od 6.000 stranih radnika, ljudska prava moramo držati kao kap vode na dlanu“  

    Dana, 10. prosinca, u cijelom se svijetu obilježava Međunarodni dan ljudskih prava. U Varaždinskoj županiji obilježen je zahvaljujući udruzi Bedem ljubavi Varaždin, Koordinaciji za ljudska prava Varaždinske županije i Savjetu mladih Varaždinske županije. U petak su zajednički organizirali okrugli stol na temu „Položaj i problemi mladih, posebice pripadnika ranjivih skupina, u Varaždinskoj županiji“, u sklopu projekta "JEDNAKI Status, Mogućnosti, Odgovornosti" kojeg provodi Bedem ljubavi, a financira Središnji državni ured […]

  today11/12/2023 1

  0%