play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za veleposlanika Savezne Republike Njemačke Christiana Hellbacha

U nastupnom posjetu Varaždinskoj županiji boravio je veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. sc. Christian Hellbach sa suradnicima, a u Županijskoj palači ugostio ga je župan Anđelko Stričak sa svojim suradnicima. Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici veleposlanik je izrazio zadovoljstvo posjetom Varaždinu i Varaždinskoj županiji te je istaknuo kako ovaj grad i županija imaju mnogo toga za pokazati na mnogobrojnim područjima.  “Razgovarali smo prije svega o suradnji  između Hrvatske i Njemačke, ali i Varaždinske županije te Njemačke. Fokus je stavljen na razvoj obnovljivih izvora energije jer Njemačka kao država ima velike potrebe na tom području. Upravo Hrvatsku vidimo kao potencijalnog partnera, ona može postati izvoznik energije. Dobio sam i zanimljive informacije o stanju u poljoprivredi u županiji, ali i o razvoju na području visokog obrazovanja te moram pohvaliti ulaganja. Vjerujem kako je ulaganje u obrazovanje važan preduvjet za razvoj Varaždinske županije”  rekao je veleposlanik.

Župan Stričak se zahvalio veleposlaniku na posjeti te mu je ukratko predstavio Varaždinsku županiju kao i razvojne projekte koji se provode ili pripremaju “Savezna Republika Njemačka bila nam je od velike pomoći kada smo početkom devedesetih  krenuli putem samostalnosti i neovisnosti, a isto tako i na putu članstva u euroatlantskim asocijacijama. Također s Njemačkom nas vežu i naši sugrađani koji žive i rade u njoj, ali i brojne tvrtke koje investiraju, tj. svoje proizvodne pogone grade kod nas. Tijekom ove ili iduće godine započet će dvije velike investicije vrijedne oko 170 milijuna eura, a to su Knauf Insulation i Metalna industrija Varaždin. To su zasigurno trenutno dvije najveće investicije u našoj županiji. Razgovor je bio koristan, usuglasili smo se da ćemo u tom smjeru i nastaviti te se zahvaljujem veleposlaniku na posjeti” rekao je župan Stričak.

Uz župana prijemu su nazočili i Tanja Martinec, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Varaždinske županije, Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te dr. sc. Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dok je uz veleposlanika prisutna bio Igor Kolman, voditelj Odjela za odnose s javnošću Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%