play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za Krešimira Čopa

Krešimir Čop, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije dobio je uglednu nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora, Povelju  s likom Milana Neralića za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Na toj iznimnoj i zasluženoj nagradi čestitali su mu župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek.

Župan je tom prilikom istaknuo kako je ovo priznanje potvrda izuzetno dobrog rada i sportskog entuzijazma Krešimira Čopa. ” Smatram da gospodin Čop jako dobro vodi Savez športova Varaždinske županije, a kao što je vidljivo njegov rad prepoznala je i struka, odnosno krovna organizacija sporta u našoj državi, a to je Hrvatski olimpijski odbor. Veseli me i daljnja suradnja sa Savezom sportova jer su u svega dvije godine napravili iskorak u izgradnji i opremanju sportske infrastrukture, ali i u radu s mlađim kategorijama i djecom te u financiranju sportskih klubova i udruga. Mislim da je sport od iznimne važnosti za razvoj svake mlade osobe stoga nastavljamo tim smjerom, a kada govorimo o daljnjem financiranju nastojati ćemo izdvojiti i dodatna sredstva prema financijskim mogućnostima” rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se na prijemu i čestitkama, predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop je rekao kako mu je čast što je dobitnik Nagrade „Milan Neralić“, nagrade koja se daje za iznimna dostignuća i razvoju sporta na lokalnoj razini. “Nemoguće bi bilo dobiti takvu nagradu bez podrške Varaždinske županije i župana Stričaka jer želim ovom prilikom istaknuti kako smo prije osam godina od Županije dobivali 15 tisuća eura, prije četiri godine 45 tisuća eura, a danas dobivamo 225 tisuća eura, od čega je skoro 80 % namijenjeno za mlađe uzrasne kategorije. To je samo potvrda kako Varaždinska županija i župan zaista vode brigu o razvoju sporta na ovim prostorima” zaključio je Čop.

Inače, Nagradu Milan Neralić je Hrvatski olimpijski odbor utemeljio 2019. godine, a dodjeljuje se svake godine kao priznanje za životno djelo pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja djelovanja pridonijeli razvoju sporta na lokalnoj razini.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%