play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak primio izaslanstvo Grada Ljubuškog i Općine Sračinec

Povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH), župan Varaždinske županije primio je izaslanstva prijateljskog Grada Ljubuškog i Općine Sračinec. U izaslanstvima su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić i Damir Kozina, pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški, a u ime Općine Sračinec načelnik Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.  !Drago mi je da sam imao prilike ugostiti čelne ljude Grada Ljubuškog, koje sam upoznao s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koje provodimo na svim područjima, poglavito na području obrazovanja i zdravstva. Također imamo mnogo toga za ponuditi što se tiče turizma, jer mnogi naši dvorci, utvrde, netaknuta priroda ali i kulturna baština mogu biti zanimljivi našim gostima, turistima iz susjedne i drage nam Bosne i Hercegovine. Koristim priliku da čestitam Općini Sračinec na potpisivanju Sporazuma o suradnji s Gradom Ljubuškim te sam siguran da će se između njih razviti jedna lijepa i čvrsta suradnja na korist njihovog stanovništva – istaknuo je u svom obraćanju župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Gosti iz Ljubuškog zahvalili su županu na prijemu i predstavili svoje projekte i zainteresiranost za suradnju na mnogobrojnim područjima od zajedničkog interesa. “Suradnja županije sa Gradom Ljubuškim započela je još 2016 godine, kada sam predstavljao projekte i primjere dobre prakse  iz Varaždinske županije. Tada smo dogovarali suradnju i  mogućnost zajedničkih projekata. Vjerujem da će potpisani Sporazum o suradnji biti dobar kamen temeljac za međusobnu podršku i realizaciju zajedničkih projekata – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić. Početna suradnja Ljubuškog i Sračinca već je ostvarena u sklopu projekta LION – Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetit će i delegacija iz Ljubuškog koja će sudjelovati na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu. Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%