play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak potpisao Ugovor o poslovnoj suradnji s HBOR-om

U Županijskoj palači u Varaždinu potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između Varaždinske županije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), a vezan je za provedbu programa „HBOR – subvencija kredita“. Ugovor su potpisali župan Anđelko Stričak i Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a. Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima malog gospodarstva:  trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovima, zadrugama i profitnim ustanovama koji ulažu na području Varaždinske županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu.

Program inače obuhvaća dva programa kreditiranja: Poduzetništvo mladih, žena i početnika te Investicije privatnog sektora.

Kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita će osigurati HBOR, izravno,

a sredstva odnosno subvencije kamata korisnicima kredita će osigurati Županija i to po programu „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ u visini od 1,50 postotnih poena, a po programu  „Investicije privatnog sektora“ – u visini od 1,0 postotni poen.

 

Najniži iznos za koje se subvencionira kamata odobrenih u okviru programa HBOR-a za program Poduzetništvo mladih, žena i početnika iznosi 200.000 kuna, a najviši iznos je 2 milijuna kuna, a za program Investicije privatnog sektora je najniži iznos 200.000,00 kuna, dok najviši iznos nije ograničen.

 

Župan Stričak je izrazio zadovoljstvo ovim potpisivanjem ugovora te je naglasio kako je želja Županije poticati razvoj malog i srednjeg poduzetništva na svome području.

 

-Poduzetništvo i obrtništvo su temelj razvoja naše Županije, stoga je uključivanje Varaždinske županije u ovaj program izuzetno dobar. Ovo je vrlo konkretna pomoć našim mladim poduzetnicima, ali i onima koji se tek počinju baviti poduzetništvom. Uspješno poslovanje te otvaranje novih radnih mjesta su svakako prioritet poduzetnicima – rekao je župan.

 

Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a je pohvalio Županiju koja se uključila u provedbu ovog programa prepoznavši benefite programa te je naglasio kako je intencija da se što veći broj poduzetnika uključi u ovaj program.

 

Potpisivanju Ugovora nazočili su  i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, Mladen Jakopović, zamjenik pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana te Dragutin Gložinić, predsjednik HGK Varaždin kao i Igor Šoković, vršitelj dužnosti predsjednika  Obrtničke komore Varaždinske županije.

 

Naglašavamo da ukoliko neka općina ili grad s područja Županije želi sudjelovati u subvenciji dijela kamate po kreditima odobrenim na temelju ovog ugovora, za poduzetnike koji ulažu na njenom području, Općina/Grad će s HBOR-om  sklopiti odgovarajući ugovor kojim će regulirati međusobna prava i obveze.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Svibovcu Topličkom pokopani posmrtni ostaci 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija partizanskih postrojbi u Drugom svjetskom ratu

  U nedjelju su na groblju Svibovec nakon gotovo 80 godina, pokopani posmrtni ostaci žrtava Drugog svjetskog rata, ekshumiranih 2014. godine s lokacije Leskovec, predio Jakšenica.   Misu za 72 ekshumirane žrtve masovnih likvidacija na području sjeverne Hrvatske koje su se dogodile nakon zauzimanja Varaždinskih Toplica od strane partizanskih postrojbi 29. rujna 1943. godine,  predvodio je  mons. Vlado Košić u koncelebraciji sa župnikom Jurajem Kopjarom.   - Dao Bog da se […]

  today26/09/2022 4

  0%