play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak potpisao Ugovor o poslovnoj suradnji s HBOR-om

U Županijskoj palači u Varaždinu potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji između Varaždinske županije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), a vezan je za provedbu programa „HBOR – subvencija kredita“. Ugovor su potpisali župan Anđelko Stričak i Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a. Program je namijenjen mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima malog gospodarstva:  trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovima, zadrugama i profitnim ustanovama koji ulažu na području Varaždinske županije, neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu.

Program inače obuhvaća dva programa kreditiranja: Poduzetništvo mladih, žena i početnika te Investicije privatnog sektora.

Kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita će osigurati HBOR, izravno,

a sredstva odnosno subvencije kamata korisnicima kredita će osigurati Županija i to po programu „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ u visini od 1,50 postotnih poena, a po programu  „Investicije privatnog sektora“ – u visini od 1,0 postotni poen.

 

Najniži iznos za koje se subvencionira kamata odobrenih u okviru programa HBOR-a za program Poduzetništvo mladih, žena i početnika iznosi 200.000 kuna, a najviši iznos je 2 milijuna kuna, a za program Investicije privatnog sektora je najniži iznos 200.000,00 kuna, dok najviši iznos nije ograničen.

 

Župan Stričak je izrazio zadovoljstvo ovim potpisivanjem ugovora te je naglasio kako je želja Županije poticati razvoj malog i srednjeg poduzetništva na svome području.

 

-Poduzetništvo i obrtništvo su temelj razvoja naše Županije, stoga je uključivanje Varaždinske županije u ovaj program izuzetno dobar. Ovo je vrlo konkretna pomoć našim mladim poduzetnicima, ali i onima koji se tek počinju baviti poduzetništvom. Uspješno poslovanje te otvaranje novih radnih mjesta su svakako prioritet poduzetnicima – rekao je župan.

 

Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a je pohvalio Županiju koja se uključila u provedbu ovog programa prepoznavši benefite programa te je naglasio kako je intencija da se što veći broj poduzetnika uključi u ovaj program.

 

Potpisivanju Ugovora nazočili su  i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, Mladen Jakopović, zamjenik pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana te Dragutin Gložinić, predsjednik HGK Varaždin kao i Igor Šoković, vršitelj dužnosti predsjednika  Obrtničke komore Varaždinske županije.

 

Naglašavamo da ukoliko neka općina ili grad s područja Županije želi sudjelovati u subvenciji dijela kamate po kreditima odobrenim na temelju ovog ugovora, za poduzetnike koji ulažu na njenom području, Općina/Grad će s HBOR-om  sklopiti odgovarajući ugovor kojim će regulirati međusobna prava i obveze.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Župan Stričak u Općini Cestica s načelnikom Korotajem o zajedničkim projektima na području Općine

  U sklopu posjeta Općini Cestica, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak se u sjedištu općine susreo s načelnikom općine Mirkom Korotajem i njegovim suradnicima, predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Majhenom, ujedno i županijskim pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove, te djelatnicima Jedinstvenog Upravnog odjela. Sastanku su nazočili i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, njegov pomoćnik ,ujedno i županijski vijećnik Krunoslav Lukačić, općinska vijećnica Sandra Županić, Tomislav Sokolić, zamjenik pročelnika Upravnog odjela […]

  today29/05/2024 1

  0%