play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak odao počast nedužnim žrtvama stradanja u Škabrnji

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se svake godine obilježava 18. studenoga, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak odao je u Škabrnji počast i pijetet svim žrtvama velikosrpske agresije.

Župan Stričak je uz župana Zadarske županije Božidara Longina bio u izaslanstvu koje je položilo vijence kod mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata te na mjesnom groblju Sv. Luke kod Spomen obilježja.

Izaslanstvo su predvodili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a u izaslanstvu su bili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i saborski zastupnici dok su se odavanju počasti pridružili i predstavnici Općine Škabrnja kao i članovi mnogobrojnih braniteljskih udruga.

Župan Stričak je naglasio kako godine prolaze, a žrtva hrvatskih branitelja ne blijedi. „Štoviše, sve je cjenjenija. Lijepo je vidjeti hrvatsku mladost kad s ponosom odaje počast našim poginulim, preminulih i nestalim kolega. Da nije bilo te žrtve ne bi bilo “crveno – bijelih kockica”, a bome ni članstva u EU i NATO savezu. A varaždinske ratne policijske i vojne postrojbe su od Vukovara do Dubrovnika davale najbolje od sebe. Dan sjećanja je posebno vezan uz naše policajce koji su branili Vukovar. U samoj obrani grada te kod pokušaja proboja kroz Karadžičevo poginuo je ili nestao 31 policajac PU Varaždinske. Tijekom rata 7. gbr PUME je bila stacionirana na području Zadarske županije. Stoga sam ove godine za sve žrtve Domovinskog rata počast odao u Škabrnji” – rekao je župan.

Upravo su pripadnici Udruge veterana 7. Gardijska brigada „PUMA“ sudjelovali u središnjoj svečanosti obilježavanja stradanja u Škabrnji te su se odavanjem počasti prisjetili svojih poginulih i preminulih suboraca.

Podsjetimo, pokolj u ravnokotarskome mjestu Škabrnji počinjen je istog dana kad je slomljena herojska obrana Vukovara. Mučki su ubijena 43 civila i 15 hrvatskih branitelja. U Domovinskom ratu u Škabrnji je ubijeno 56 civila, a poginulo je i 25 branitelja iz toga mjesta.

  

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  U Ludbregu glazbeno-poetska večer pod nazivom “Slavimo ljubav”

  U sklopu programa "Ludbreg petkom" u petak 17. veljače održat će se glazbeno-poetska večer pod nazivom Slavimo ljubav.   Nastupaju ženska vokalna skupina Pajdašice KUD-a Anka Ošpuh Ludbreg i njihovi gosti: mješovita vokalna skupina Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, tamburaški sastav Pajdaši KUD-a Anka Ošpuh Ludbreg te pjesnici Aleksandar Horvat i Davorka Črnčec.   Koncert će se održati u ludbreškoj kinodvorani s početkom u 19 sati.  

  today17/02/2023 92

  0%