play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Župan Anđelko Stričak domaćin veleposlaniku Republike Litve

 

 

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za veleposlanika Republike Litve u Republici Hrvatskoj Eduardasa Borisovasa, prvog rezidentnog veleposlanika te države u Hrvatskoj.

Nakon  razgledavanja Županijske palače, župan Anđelko Stričak uz kojega je bila i njegova zamjenica Silvija Zagorec upoznao je veleposlanika s bogatom poviješću Varaždinske županije, ali i mnogobrojnim projektima koji se provode na području županije.

– Republika Hrvatska i Republika Litva imaju puno dodirnih točaka, od zajedničkog članstva u Europskoj uniji, NATO Savezu, Schengenskoj te Eurozoni. Kada smo ulazili u Europsku uniju upravo je Litva predsjedala Europskom unijom. Moram ovom prilikom naglasiti kako je ovo prvi posjet jednog veleposlanika Litve Varaždinskoj županiji. Do sada je bilo određenih kontakata putem Erasmus projekata, zatim preko ustanova u kulturi, a složili smo se da moramo uspostaviti suradnju na području gospodarstva. Društvo nam je toliko jako koliko nam je jako gospodarstvo, a veleposlanik nam je dao zanimljive informacije o gospodarskim sajmovima koji bi mogli biti zanimljivi našim gospodarstvenicima i poduzetnicima. Mislim da je suradnja s našim saveznicima potrebnija i poželjnija nego ikad – rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici, veleposlanik Republike Litve  Eduardas Borisovas je istaknuo kako je imao prilike čuti mnogo  lijepih i pohvalnih riječi od svojih kolega o Varaždinskoj županiji.

-Imali smo prilike čuti zaista mnogo korisnih informacija o Varaždinskoj županiji. Osim zanimljive i bogate povijesti, Varaždinska županija danas prednjači na mnogim područjima, posebno na području obrazovanja. Sve više turista posjećuje Varaždin i Varaždinsku županiju i nadam se kako će i državljani Republike Litve polako otkriti ovu destinaciju. Prostora za suradnju ima i nadam se kako ćemo se na području kulture i gospodarstva povezati- rekao je veleposlanik.

Uz veleposlanika prijemu su nazočili i Giedrė Šidagytė-Gudaitienė, prva tajnica Veleposlanstva te Renata Pelenokaitė, dok su uz župana i njegovu zamjenicu prisutni bili i Renata Skoko, pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana, dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%