play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Značajno povećanje subvencija za sakupljanje otpada

Grad Varaždin uvodi novi model kojim će se značajno povećati subvencije socijalno ugroženim građanima za račune odvoženja otpada. Aktualna gradska uprava s dosadašnjih 3,32 eura subvencije, povećava subvencionirani iznos na 6 eura za samce i na 4 eura za višečlane obitelji na mjesečnim računima Čistoće za odvoz otpada. Također, povećava se broj onih koji mogu koristiti tu pogodnost jer će se povećati cenzus pa će tako to pravo imati samci s prihodima do 8.000 eura i višečlane obitelji s prihodima do 12.000 eura u 2023. godini.

Da bi ostvarili to svoje pravo dosadašnji korisnici moraju do 31. ožujka 2024. podnijeti nove zahtjeve. Tijekom slijedećih nekoliko dana na adrese 599 dosadašnjih korisnika subvencija za plaćanje dijela javne usluge prikupljanja komunalnog i biorazgradivog otpada stići će dopis i obrazac kojim se od njih traži da ažuriraju svoje podatke. Uz popunjeni obrazac zahtjeva, potrebno je dostaviti potvrdu Porezne uprave o visini prihoda i primitaka, presliku osobne iskaznice i presliku računa Čistoće d.o.o.

Početkom travnja objavit će se javni poziv na koji će se moći svojim zahtjevima javiti novi korisnici te socijalne mjere koji se svojim primanjima uklapaju u novi model subvencioniranja.

Do sada su subvencije koristila domaćinstva s jednim članom koji ima ostvarene prihode do 6.400,00 EUR godišnje i višečlane obitelji čiji prihodi za sve članove iznose do 8.800,00 EUR godišnje, a prema podacima Porezne uprave za 2022. godinu. Od mjeseca travnja 2024. godine, Grad Varaždin sufinancirati će obvezu plaćanja dijela cijene javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Varaždina za razdoblje od travnja do prosinca u iznosu od 6,00 EUR za skupinu A i B pod uvjetom da samačko domaćinstvo ima ostvarene prihode do 8.000,00 EUR u 2023. godini, a za višečlanu obitelj od 4 EUR pod uvjetom da svi članovi zajedno imaju prihod do 12.000,00 EUR prema podacima Porezne uprave za 2023. godinu.

Onim građanima, dosadašnjim korisnicima subvencija koji pravodobno ne podnesu zahtjeve, ili ne dostave potrebne dokumente ili ne zadovoljavaju kriterije, Grad Varaždin će biti primoran uskratiti subvencioniranje. Lista korisnika koji zadovoljavaju sve uvjete bit će dostavljena Čistoći koja će građanima slati mjesečne račune s umanjenim iznosom za plaćanje.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“

  U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik za osnovne škole u Varaždinskim Toplicama je održan 4. Festival Ivan Kukuljević Sakcinski i 4. Smotra dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Festivalu i smotri prethodio je natječaj za lirske pjesme na kajkavskom narječju na koji su ove godine pristigla 173 pjesnička rada učenika viših razreda 42 osnovne škole […]

  today13/04/2024 5

  0%