play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zlatni i dijamantni pir proslavila 23 bračna para iz Varaždinske županije

Koliko ljubav može biti snažna i postojanja svjedoče 23 bračna para koji ove godine slave 50 i 60 godina braka.
Prigodno druženje za zlatne i dijamantne „mladence“ i ove godine organizirao je Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije. „Drago mi je što smo se i ove godine mogli okupiti i pravom starinskom svadbom proslaviti 50 i 60 godina braka. Zlatni pir proslavila su 22 bračna para, a dijamantni pir jedan bračni par. Ova proslava je svima zanimljiva jer ih na neki način vraća u vremena kada su izrekli „da“, kada su se jedni drugima zavjetovali na ljubav u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti. Imali smo tako predaju buketa, pravu svatovsku juhu, ali i prvi ples mladenaca, svadbenu tortu te prigodno darivanje naših slavljenika” – rekla je predsjednica Udruge Jadranka Bahlen zahvalivši se Varaždinskoj županiji koja prati rad i aktivnosti Udruge.

Posebno emotivna bila je obnova bračnih zavjeta, a blagoslov im je udijelio župnik Župe Uskrsnuća Isusova iz Kućan Marofa vlč. Zoran Gložinić.

Slavljenicima zlatnog i dijamantnog pira čestitala je i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. „Gledajući ovdje vas, jedino što mogu reći da ste vi uzor svima nama. Vi ste svjedoci ljubavi, koja ponekad i nije bila lagana, ali je bila ustrajna, puna kompromisa, poštivanja i razumijevanja. Pokazali ste i dokazali da takva ljubav može pobijediti sve. I kada pogledate iza sebe, možete biti ponosni, ne zato jer ste „izdržali“ toliko godina u braku, već iz razloga što činite obitelj koja je temelj našeg društva. Samo vi znate koliko je bilo lijepih, ali i manje lijepih trenutaka, suza, strahova, briga, ali i ljubavi, smijeha i veselja. Puno mlađe generacije od vas samo mogu učiti kako sačuvati istinske vrijednosti. Čestitam vam na ovim lijepim obljetnicama i želim vam puno zdravlja, sreće, ljubavi i zajedništva u godinama koje su pred vama” – poručila im je zamjenica Zagorec.

     

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%