play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

“Zelena čistka” organizirana i u Općini Petrijanec

U povodu Dana planeta Zemlje, Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Varaždin, Općina Petrijanec i komunalna tvrtka Priroda d.o.o. i učenici te zaposlenici OŠ Petrijanec zajedničkim su snagama organizirali čišćenje šume u Zelendvoru koja je pod ingerencijom Hrvatskih šuma, dok je kontejnere za smeće osigurala varaždinska Čistoća.

“U akciju se uključila i OŠ Petrijanec, učenici sedmog i osmog razreda i zaposlenici škole koji su također doprinijeli čišćenju šuma, a isto tako uključila se Općina Petrijanec sa svojim zaposlenicima. Prije svega želimo potaknuti, ove mlade ljude, učenike da razvrstavaju otpad, da ne stavljaju otpad u šume i na puteve te da prije svega imamo jednu kulturu odlaganja otpada kakva priliči Općini Petrijanec i s obzirom na sve dostupno u Općini Petrijanec”, rekao je načelnik Željko Posavec i dodao kako je mještanima općine dostupno mobilno reciklažno dvorište za problematičan otpad, kao i kontejner za glomazni otpad koji se nalazi u dvorištu Općine te ostalo.

Bez obzira na to i dalje ima neodgovornih pojedinaca. “Otpada nažalost ima po šumama, neodgovorni građani ga bacaju iz auta, dovoze, ima ga po rukavcima, grabama i jarcima. U dugogodišnjoj suradnji s lokalnom samoupravom krećemo u takve akcije čišćenja šuma od otpada. Ove godine smo na području općine Petrijanec, u dogovoru s načelnikom, školom i Hrvatskim šumarskim društvom krenuli smo na ovo područje” rekao je Davor Topolnjak predsjednik Hrvatskog šumarskog društva ogranka Varaždin i dodao kako nakon ovakvih akcija imaju akcije sadnje s lokalnim samoupravama.

Općina Petrijanec svake godine provodi i Zelenu čistku u koju se uključuje preko 100 mještana, a već je planirana nova akcija u kojoj će se čistiti po svim naseljima u općini.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Postavljanje nove javne rasvjete u Ulici Stanka Vraza

      U Ulici Stanka Vraza, danas su započeli radovi na modernizaciji javne rasvjete. Prva faza radova od Hallerove aleje do Ulice Vatroslava Lisinskog započela je demontažom zastarjelih svjetiljki i dotrajalih stupova te na spomenutoj dionici u sljedeća tri tjedna neće biti javne rasvjete, najavljeno je iz varaždinske gradske uprave. U tom razdoblju bit će zamijenjeni podzemni elektroenergetski kablovi, postavljeni novi temelji stupova javne rasvjete, novi stupovi i nove energetski […]

  today22/07/2024 2

  0%