play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Zdravka Grđan izabrana je za predsjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina

Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina. Sjednicu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Dražen Dretar, a nakon izbora Mandatne komisije, novoizabrani gradski vijećnici položili su svečanu prisegu. Za predsjednicu Gradskog vijeća izabrana je Zdravka Grđan, a za potpredsjednicu iz redova predstavničke većine Gordana Marsenić, dok će se drugi potpredsjednik/ca Vijeća iz redova predstavničke manjine izabrati na idućoj sjednici.  Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj čestitao je vijećnicima i poželio im uspješan rad: „Iza nas su još jedni izbori koji su donijeli promjenu na čelu našega Grada, ali i nova lica u Gradskom vijeću. Današnji dan neka svima nama označi i novo vrijeme, u kojemu ćemo napokon zatomiti osjećaj konkurencije i političke kompeticije, naročito kada na dnevnom redu budu odluke koje se tiču razvoja i bolje budućnosti našeg Grada. Vjerujem kako ćemo svi, kao odgovorni i savjesni, od građana izabrani da za njih donosimo dobre odluke, upravo konstruktivnim dijalogom pokazati pravu vrijednost koju imamo kao njihovi zastupnici, a prije svega kao ljudi. Uvjeren sam kako ćemo biti i primjer našim mladima da politika može biti i jest časno zanimanje te da ćemo učiniti sve kako bi se svi naši sugrađani ponosili što su Varaždinci i bili sretni što žive baš ovdje. Svima vama želim uspješan budući rad. Sve službe, moj zamjenik Miroslav Marković i ja smo vam na raspolaganju, a od vas očekujem prijedloge, ali i kritiku te da zajedno učinimo sve kako bi naš Grad ponovno bio mjera i obrazac ne samo u Hrvatskoj već i čitavoj Europi“, rekao je gradonačelnik Bosilj i poručio da će se sjednice Vijeća održavati češće i to u poslijepodnevnim satima.  Najavio da je već u pripremi prva radna sjednica koja će se održati krajem lipnja ili početkom srpnja, na kojoj će se donijeti rebalans proračuna i bitne odluke za građane Varaždina.

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan zahvalila je gradonačelniku, zamjeniku gradonačelnika i svim gradskim vijećnicima koji su joj ukazali povjerenje. „Biti predsjednica Gradskog vijeća je odgovoran posao, ali odgovoran je i posao svakog pojedinog vijećnika i vijećnice. Varaždinke i Varaždinci su nas izabrali da bismo dokazali svoju misiju postojanja i da bi dokazali naše rezultate rada za koje očekujem da budu vidljivi, konkretni i transparentni. Svoj rad kao predsjednica Gradskog vijeća planiram voditi u skladu sa Statutom i poslovnikom, uvođenjem i implementacijom kulture javnog komuniciranja, uz međusobno uvažavanje, poštovanje, dostojanstvo, kako dolikuje ovoj instituciji, ugledu Grada i svima nama. Nadam se i vjerujem da će rasprave, razgovor i osvrti biti analitički i kritički promišljeni, u skladu s vremenskim okvirima i u skladu s okvirima određenih tema. Vijećnike i vijećnice pozvala sam na konstruktivnu i kvalitetnu, dobru suradnju, pozitivno radno ozračje i visoku motivaciju da riješimo problematiku naših građana, našeg grada, jer smo zbog toga ovdje.“ – rekla je predsjednica Zdravka Grđan.

Gradsko Vijeće Grada Varaždina broji 21 vijećnika, a čine ga vijećnici iz liste grupe birača Ivana Čehoka koja ima šest vijećnika: To su  Ivan Čehok, Zlatan Avar, Sandra Malenica, Mario Lešina, Viktor Mrzlečki i Stjepan Cepanec. SDP –ovi vijećnici su  Bruno Ister, Gordana Marsenić, Lovro Lukavečki, Blaženka Beli i Josip Garić. Lista grupe birača nositeljice Dubravke Novak ima četiri vijećnika:, to su Dubravka Novak, Nikola Kumek, Ivan Obadić i Hrvoje Petrić; dok koalicija HDZ-a, HSLS-a i HSU-a ima tri vijećnika: Damira Habijana, Damira Laljeka i Enesa Garibovića, a Narodna stranka-Reformisti ima dvije vijećnice: Zdravku Grđan i Nataliju Martinčević.

Spomenimo da je na sjednici je ponovno imenovana za novi mandat ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Lana Velimirović Vukalović.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Božićnice za umirovljenike s područja Općine Cestica

  Nakon što je ove godine Općina Cestica obradovala uskrsnicama više od 300 umirovljenika sa svoga područja, na financijsku potporu osobe treće životne dobi imat će pravo i povodom Božića. U Proračunu je osigurano sveukupno 120 tisuća kuna podrške mještanima umirovljenicima za 2021. godinu. Isplata će se organizirati u prostorijama Kulturnog centra Općine Cestica od 13.prosinca do 16. prosinca 2021.godine u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.   Tako će svi […]

  today08/12/2021 104

  0%