play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Završna konferencija projekta “Zdravi zubi za sve – Promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji” 

 

Osvijestiti stanovnike Varaždinske županije o važnosti oralne higijene, a posebno djecu, trudnice i osobe starije životne dobi, bio je glavni cilj projekta „Zdravi zubi za sve – Promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji”. Istaknuto je to u Županijskoj palači u Varaždinu na završnoj konferenciji ovog EU projekta, čiji je nositelj bio Dom zdravlja Varaždinske županije, a projektni partner Varaždinska županija.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek čestitao je timu Doma zdravlja i svima koji su sudjelovali u projektu budući da je odrađen veliki i kvalitetan posao.

– Zahvaljujem, ali i pohvaljujem sve koji su sudjelovali u provedbi ovog važnog projekta, na svemu što je realizirano, a to su deseci i deseci odrađenih radionica, predavanja, predstavljanja projekta. Zadovoljstvo je još veće zato što je projekt pokazao svoju opravdanost te pokrenuo mnoga pitanja kad se radi o oralnoj higijeni i zdravlju zuba – istaknuo je ravnatelj Veronek.

 

Istaknuo je i činjenicu da žitelji županije mogu računati na kvalitetnu zdravstvenu skrb kad su u pitanju ordinacije dentalne medicine pri Domu zdravlja Varaždinske županije. – Kao što sam nedavno istaknuo, u posljednje dvije godine u potpunosti je opremljeno sedam stomatoloških ordinacija, a nabavljen je i niz novih vrhunskih uređaja i aparatura. To je samo dio ulaganja s ciljem da primarna zdravstvena zaštita na području Varaždinske županije bude što kvalitetnija i dostupnija našim sugrađanima – zaključio je Veronek.

Predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač napomenula je da je riječ o iznimno važnom projektu.

– O tome govori i činjenica da su Savjet za zdravlje, odnosno Varaždinska županija i županijski vijećnici na jednoj od prvih sjednica oralno zdravlje uvrstili kao jedan od ključnih ciljeva u promoviranju zdravlja, odnosno u provođenju preventivnih aktivnosti kako bi se ljudi osvijestili o važnosti oralnog zdravlja i o potrebi da stalno brinu o zdravlju zuba. Oralno zdravlje nije samo odraz naše ljepote. Naime, bolesni zubi su često uzrok drugih sistemnih bolesti, pa je izuzetno važno o tome voditi brigu – istaknula je predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. Kiđemet-Piskač.

 

Voditelj Dentalne djelatnosti Doma zdravlja, doktor dentalne medicine Tomislav Benjak je naveo da su glavni ciljevi bili povećanje osviještenosti stanovništva o važnosti oralne higijene te pridonošenje prevenciji zubnih bolesti, a ostvareni su provođenjem brojnih aktivnosti preko kojih se došlo do velikog broja osoba raznih ciljanih skupina.

– Održano je 30 radionica u osnovnim školama Varaždinske županije te 10 radionica u vrtićima. Također, održano je i 12 predavanja za trudnice, 4 radionice za djecu i odrasle te 4 javna predavanja. Osim toga, tu je i medijska promocija kroz radijske i televizijske emisije te objave u tiskovinama i na web portalimapobrojao je Benjak.

Inače, ukupna vrijednost projekta je 429.481,56 kuna, odnosno 57.000 eura i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%